h i r d e t é s

"Újabb motoros versenypálya építése helyett a Lánchidat újítsák fel!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Újabb motoros versenypálya építése helyett a Lánchidat újítsák fel!"

2020. június 10. - 14:02

Arra kérjük a kormányt, hogy mondjon le a motoros versenypálya tervéről, amely a 2021-es költségvetés tervezetében szerepel! 

Az erre szánt pénzt inkább adja oda a Lánchíd felújítására, ahogy arra korábban ígéretet tett! A Fidesz-kormány a koronavírus miatt életre hívott Gazdaságvédelmi Alap terhére egy 20,4 milliárd forintos motorverseny-pálya építésébe kezdene, hogy motoros világbajnoki futamot rendezhessenek valahol Kelet-Magyarországon. Érthetetlennek tartjuk, hogy mi szükség van egy ilyen látványberuházásra, miközben az önkormányzatoktól sok tízmilliárd forintot vontak el a koronavírusra hivatkozva az elmúlt hónapokban.

De ha már feltétlenül építkezni akarnak, akkor inkább, a Lánchíd évek óta halogatott felújítására kerítsenek sort, amit még a Tarlós István vezette fővárosi közgyűlés tavaly májusban szavazott meg. Orbán Viktor jelenlegi főtanácsadója, a korábbi főpolgármester, Budapest Münchhausen bárója, Tarlós István és a fideszes vezetés 23,7 milliárd forintban határozta meg a Lánchíd, a Váralagút, a Clark Ádám tér és a pesti villamos-közúti aluljáró felújításának költségkeretét. A versenypálya megépítésének az árából tehát kényelmesen kijönne a Lánchíd felújítása is, amire jelenleg sokkal nagyobb szüksége van az országnak és a fővárosnak is, mint egy motoros versenypályára. 2015-ben beszakadt az útpálya egy autós alatt, a Fidesz azonban azóta is csak tétlenül nézi, ahogy rohad szét a híd.

Jelenleg csak a töredékét akarják megadni a korábban beígért támogatásnak. A Lánchíd nemcsak hazánk és a fővárosunk egyik legfontosabb közúti építménye, de a magyar nemzeti öntudat, a hazaszeretet jelképe is. Bízunk benne, hogy a Fidesz-kormány is belátja: a versenypályánál jobb helyet is lehet találni ennek a pénznek.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky