h i r d e t é s

Újabb Pfizer-regisztrációt hirdetett a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb Pfizer-regisztrációt hirdetett a kormány

2021. május 09. - 17:49

 

18 és 59 év között lehet időpontot foglalni Pfizer-vakcinára

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balázs Attila

Újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány, vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára – értesült a Népszava.

A lap úgy tudja, a lehetőséggel csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak majd, amellyel aztán beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra.

Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, ám a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak. Az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek.

A Népszava szerint azért szűkítették a jelentkezés lehetőségét a 18-59-es korosztályra, mert a regisztrált 60 év felettiek szinte mindegyike megkapta a korona-vírus elleni vakcinát. Aki nem, annak a háziorvosa segíthet, ugyanis a jövő héten a praxisok is jelentősebb mennyiségű Pfizer-vakcinát kaphatnak.

Április utolsó napján egyszer már hirdetett hasonló akciót a kormány, aminek eredményeként egy nap alatt rekordszámú, 109 587 ember kapta meg az első oltását. Ennélfogva másnap be lehetett vezetni a megígért, négymillió beoltotthoz kötött enyhítéseket, Orbán Viktor reggeli bejelentése után azonban lehalt az EESZT, az oltópontoknál pedig országszerte tömegjelenetek alakultak ki. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s