h i r d e t é s

Újabb százmilliókat tömnének a fociba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb százmilliókat tömnének a fociba

2017. október 26. - 07:46

 

A fociklubtulajdonos fideszes törvényjavaslata százmillió forint feletti adókönnyítést jelenthet a nagy kluboknak. - írja az Index

Forrás: MTI

Akár évi 150 millió forintnál is nagyobb támogatást jelenthet egyes focicsapatoknak az a napokban beadott fideszes törvényjavaslat, amely szerint

el kéne engedni a profi sportcsapatok iparűzési adóját és a sportolók után fizetendő ekhót.

törvényjavaslatot Tiba István nyújtotta be, Balmazújváros fideszes képviselője, egyben az NB1-es balmazújvárosi focicsapat elnöke.

Tiba javaslata szerint az engedmény hiába lépne csak jövő évtől életbe, már az idén augusztusban kifizetett ilyen adók is visszaigényelhetőek lennének az érintett kluboknak.

Az ekhós adózás már eleve kivételezett helyzetbe hozza a focistákat, az ekho ugyanis mindössze 15 százalékos terhet jelent a bér minimálbér feletti részére, kiváltja a szociális hozzájárulási adót, a szakképzési hozzájárulást, a személyi jövedelemadót, a nyugdíjjárulékot, az egészségbiztosítási járulékot és a munkaerő-piaci járulékot. A sportolókra kivételezetten ráadásul épp nemrég duplázták meg az ekhóval kifizethető bér keretét évi 250 millióra. Tiba azonban az ekhót is elengedné.

A törvényjavaslat indoklása elég furcsa, az érvelés ugyanis azzal indul, hogy 

A sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben.

A profi sportnak pedig semmi köze az egészségmegőrzéshez, mivel teljes egészében a szórakoztatóiparhoz tartozik.

További részletek >>


 

h i r d e t é s