h i r d e t é s

Újabb szuper-traffipaxok helyének listája!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb szuper-traffipaxok helyének listája!

2015. november 11. - 15:01
0 komment

 

Már 86 darab fix telepítésű Véda közúti intelligens kamera felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség.

Fotó: Europress / Napi.hu

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében - az ország közútjain március 26-ától már működik 160 darab változtatható helyű kamera - rövidesen befejeződik valamennyi fix telepítésű berendezés szerelése - írja a napi.hu.

A Baranya, a Csongrád, a Fejér, a Komárom-Esztergom, a Nógrád, a Pest, a Tolna, a Vas és a Zala megyei, valamint a fővárosi autópálya-szakaszok telepítési helyszíneit előző lapszámainkban közöltük, a rendőrség most rendelkezésünkre bocsátotta a Bács-Kiskun, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Hajdú-Bihar és a Heves megyében rögzített telepítésű berendezések felszerelési helyszínét.

A térképet a police.hu közli. A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek - a rendőrség időben tájékoztatást ad azok "élesítési" időpontjáról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a KRESZ szabályait addig az időpontig nem kell betartaniuk a közlekedőknek.

Hajdú-Bihar megyében, Debrecen külterületén, a 47-es számú főút 4+772 km szelvényében és a 35-ös számú főút 76+845 km szelvényében is kiépítésre került egy-egy Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP). Ezen helyszínek alternatív telepítési pontok, mivel két KKEP telepítése a korábban tervezett helyszíneken nem valósulhatott meg. A rendőrség hangsúlyozza, hogy még a joghatással járó ellenőrzések megkezdése előtt az országban található összes fix telepítésű KKEP helyszínét közzéteszi a honlapján, a sebességellenőrzések rovatban.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s