h i r d e t é s

Ujhelyi-Hidvéghi csörte az interneten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ujhelyi-Hidvéghi csörte az interneten

2020. január 30. - 09:51

 

Személyeskedő szópárbajt vívott egymással Ujhelyi István szocialista és Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Facebookon.

Ujhelyi István szocialista és Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő

A vita kiindulópontja Hidvéghi Balázs keddi nyilatkozata volt. Ebben az Oktatói Hálózat jelentését bemutató konferenciára reagálva kijelentette, az ellenzéki EP-képviselők "gyűlölik a saját hazájukat."

"Ők gyűlölik a saját hazájukat, azért, mert Magyarországon többen támogatják a kormánypártokat, többen támogatják a Fideszt, mint őket. És gyűlölik a hazájukat és a magyar kormányt azért, mert mi nemet mondtunk a bevándorlásra és kitartunk ezen álláspontunk mellett " - fogalmazott a fideszes politikus.

Ujhelyi István még kedd este közzétett egy írást a Facebook-oldalán:

„Balázs! Normális vagy?! (...) Mondd, mit képzeltek ti magatokról? Hogy van képetek ellopni, tönkre tenni, kétségbe vonni azt, ami a legszemélyesebb kincsünk: a magyarságunk, az otthonunk, a családunk, a gyökereink szeretete? Mire ez az eszement, hazug és undorító gyűlölködés? Szégyelljétek magatokat!”

Ujhelyi szerint a politikai vita nem vezethet odáig, hogy kétségbe vonják a másik magyarságát.

„Tudod, legyen bármilyen éles ellentétem is a jelenlegi hatalommal, én soha nem vonnám kétségbe a magyarságotokat. A józan eszeteket viszont ilyen otromba kijelentések után már igen” - írta közösségi oldalán Ujhelyi.

A fideszes Hidvéghi Balázs szerdán válaszolt a saját közösségi oldalán, az "Ez most nem volt erős, Pista!" címmel közzétett levelében lényegében megismételte, hogy az ellenzéki EP-képviselők gyűlölik Magyarországot.

"Mégis mi játszódik le a fejedben akkor, amikor Magyarországot az európai nyilvánosság előtt Mussolini Olaszországához hasonlítod, és újfasiszta építkezésről beszélsz? Hiteltelen jelentésekkel, hamis vádakkal támadtok megállás nélkül. Van erre más magyarázat, mint az, hogy egyszerűen gyűlölitek Magyarországot?"

Hidvéghi Balázs a bejegyzését a következő sorokkal zárta:

"Értem én, hogy próbálod tartani a Gyurcsány-tempót és rohansz Klára után, hogy '24-ben is ráférj a listára, mert a pártod közben elpárolgott alólad. De hiába fasisztázol itt szakmányban, úgy fognak lehagyni a listáról, hogy a fal adja a másikat." (Euronews)


 

h i r d e t é s