h i r d e t é s

Ujhelyi István kérdőre vonta Junckert a magyar kormányról szóló jelentés miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ujhelyi István kérdőre vonta Junckert a magyar kormányról szóló jelentés miatt

2015. október 06. - 13:14
2 komment

 

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kérte számon Jean-Claude Junckeren a magyar kormány lépéseivel kapcsolatos monitoring-jelentés elmaradását Ujhelyi István.

Az MSZP EP képviselője emlékeztette az Európai Bizottság elnökét, hogy a testület még idén júniusban elfogadott egy határozatot az Orbán-kormány demokrácia- és Európa-ellenes politikájával kapcsolatban, egyúttal előírta az Európai Bizottság számára, hogy szeptember végéig készítsen monitoring-jelentést az ügyben; ennek eredményéről azonban nem tudni - írja a nepszava.hu.

Az MSZP európai politikusa felszólalásában ezt megelőzően arról beszélt: az európai nemzetek közössége azért jött létre, hogy évszázadok háborúskodása, nacionalista önzése, az európai országok egymással való véres versenyfutása véget érjen és egy elmélyült, együttműködő érdek- és értékközösségé váljon.

"Egy ilyen ötszázmilliós uniónak nem lehet probléma az a menekültválság, amivel szembe kell néznünk. Abban az esetben, ha egészséges ez az unió. De látjuk, hogy beteg most ez a szervezetrendszer. És ha beteg a szervezetrendszer, akkor könnyebben legyőzhető a vírusok által. Most van egy vírus, ami bekerült az intézményrendszerbe és ez újra a politikai akarnokoknak, kormányfőknek a belpolitikai játszmái" - fogalmazott Ujhelyi István a plenáris ülésen.

A szocialista politikus végül hozzátette: Magyarországnak nem csak az Orbán-kormány az arca, amit láthattak a televíziókon keresztül, hanem az a sok tízezer ember is, akik civilként, önkéntesként segítették a menekülteket. "Közülük sokan most is itt ülnek fenn a karzaton, nekik mutassák meg, hogy van Európának jövője!" - zárta felszólalását Ujhelyi István.

 

nepszava.hu (Címlap Fotó: Michele Tantussi/Getty Images Hírek)


 

2 komment


Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s