h i r d e t é s

Újra vádolják Gyurcsányt!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Újra vádolják Gyurcsányt!

2020. október 08. - 07:03

 

Saját lánya megélhetéséért is szólalt fel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Országgyűlésben, amikor heves szónoklatban támadt a kormánynak Iványi Gábor egyházának állítólagos kivéreztetése miatt. A lánya, Gyurcsány Anna marketingesként dolgozik az Oltalom Karitatív Egyesületnél - írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc - Forrás: MTI

Először önkéntesként dolgozott a hajléktalanszállón – mondta el a Magyar Nemzetnek az Oltalom Karitatív Egyesületnél dolgozó informátor Gyurcsány Anna foglalkoztatásáról. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc lányát kedves fiatal lánynak ismerte meg, de a felső vezetők által védett személynek számított. – Önkéntesként ugyanazt a munkát elvégezte mint a többiek, még külső szolgálatot is ellátott, amikor az utcán élő hajléktalanokat kellett felkeresni. Továbblépésként a fűtött udvarban dolgozott, azon a helyen, ahová az alkoholos befolyásoltságú hajléktalanokat is beengedték – emlékezett vissza az egykor ott dolgozó szociális munkás. A lap informátora hozzátette, hogy Gyurcsány lánya rendkívül gyorsan haladt felfelé a ranglétrán, hamar irodai pozícióhoz jutott. A Magyar Nemzet megtalálta Gyurcsány Anna LinkedIn profilját, ahol az egyesület marketingkoordinátoraként tünteti fel magát. A lap kérdésére a DK elnöke is megerősítette: lánya valóban az egyesületnél dolgozik.

– Iványi Gábor hajléktalanszállója közkedvelt a szociális munkások köré­ben, ugyanis szociális munkát ellátó intézményektől eltérve kimondottan jó fizetések vannak. Egy átlagos dolgozó nettóban 250-300 ezer forintot is megkeres egy hónapban, ezért is érthetetlenek a kivéreztetésről szóló hírek, ugyanis az állami normatíva biztosítja a szociális munkások kiemelkedő bérét – árulta el az egykori dolgozó.

A fent említettek tükrében látható, hogy erős kötelék fűzi össze Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkészét a Gyurcsány családdal. Felmerül a kérdés, hogy egy állami feladatot ellátó hajléktalanszállónak milyen marketingtevékenységet kell végezni, milyen munkakapcsolat van az ellenzék vezérének lánya és Iványi között.

Legutóbb Gyurcsány Ferenc még parlamenti felszólalásában kérte számon a kormányon a MET anyagi nehézségeit. – Iványi Gábor perben és ahogy látom, haragban áll önökkel. Azzal a veszéllyel néz szembe, hogy az önök állami közműszolgáltató cége lekapcsolja a gázt, ezért majd nem tud szállást és enni adni a rászorultaknak – szólalt fel a DK elnöke, aki beszédében azt akarta láttatni, hogy a kormány nem ad támogatást egy szegényeket oltalmazó lelkésznek. (magyarnemzet.hu) / hirtv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s