fbpx Újra zubog víz a világ egyik legszebb vízesésében | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újra zubog víz a világ egyik legszebb vízesésében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra zubog víz a világ egyik legszebb vízesésében

2019. december 15. - 07:12

 

Az elmúlt hét esőzései nyomán ismét megindult a víz a Viktória-vízesésben, amely nemrég szinte teljesen kiszáradt az aszály nyomán. - írja az Origo

Forrás: AFP/Zinyange Auntony

A Zambia és Zimbabwe határán található vízesés a világ egyik leglátványosabb ilyen képződménye. A 108 méter magas vízesés az UNESCO világörökségének része,és rengeteg turista látogatja, komoly bevételi forráshoz juttatva a két országot.

A novemberi szárazság nyomán rekord alacsonyra esett a vízállás a Zambezi folyóban, a turisták pedig legfeljebb csak a vízesés száraz szikláit csodálhatták meg.


Forrás: MTI/EPA/IFRC

Az elmúlt héten azonban ismét esősre fordult az időjárás a Zambezi felső folyásán, ami teljesen átalakította a vízesés látványát is. Ha még nem is tündököl a régi pompájában, de már újra emlékeztet régi önmagára.


Forrás: AFP/Zinyange Auntony

A Viktória-vízesésnek egyébként van egy különleges pontja, amnely igazi turistalátványosság lett az elmúlt években. A Devil's Pool (magyarul Ördög-medence) környékén a víz sodrása viszonylag lassú,a peremben pedig meg lehet kapaszkodni, így egészen elképesztő fotókat lehet ott készíteni:


Forrás: FLICKR/CUMMINGS PROPERTIES

origo.hu

Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s