h i r d e t é s

Újraindul az időközi választáson Mondok József, aki az uniós pénzből épült vadászház ügyéről híresült el

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újraindul az időközi választáson Mondok József, aki az uniós pénzből épült vadászház ügyéről híresült el

2020. szeptember 01. - 11:40

 

Még tart a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőper, de Mondok József újraindul az izsáki időközi választáson – írja a hvg.hu.

Mondok József (a kép bal oldalán) kampányol Izsákon augusztus 1-jén. - Forrás: Facebook/Mondok József

Épp kedden tartanak tárgyalást a Kecskeméti Járásbíróságon abban az ügyben, amelyben a volt izsáki polgármester és két társa ellen emeltek vádat költségvetési csalás és más cselekmények miatt. A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy a „vadászház” körül végzett valójában munkát az a közmunkás, aki más, önkormányzati munkára volt bejelentve hivatalosan.

Mondok 1998 óta volt polgármester Izsákon, de tavaly októberben egy független jelölt, Kutas Tibor legyőzte a fideszes jelöltet. Ennek ellenére júniusban lemondott posztjáról Kutas, ezért időközi választást tartanak a településen. Mondok József ellenfele egy független képviselő, Varga István lesz majd. Mindkét jelölt azzal kampányol elsősorban, hogy a fejlesztéseket fel kell pörgetni, Mondok ehhez a magas szintű kapcsolatait ígéri, amelyeket képes bármelyik pillanatban mozgósítani – írja a hvg.hu.

A portál megkereste Mondok Józsefet, hogy megkérdezzék, miért indul újra a polgármesteri posztért, holott a büntetőügye még első fokon sem fejeződött be, ha választ kapnak frissítik cikküket. Az ex-polgármester Facebook-oldalán korábban annyit közölt, reméli, hogy az ügyben indult közigazgatási eljáráshoz hasonlóan, amely már a Kúriát is megjárta, a büntetőügyben is bebizonyosodik, hogy ártatlanul vádolták meg. (veszpresszo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s