h i r d e t é s

Utálják a lakók a játszóteret, mert ott gyerekek játszanak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Utálják a lakók a játszóteret, mert ott gyerekek játszanak

2018. május 07. - 11:29

Egy budapest játszótér szomszédságában élők elfelejtették, hogy ők is voltak gyerekek.

Bizonyára az "ö korukban", mármint, amikor ők voltak gyerekek, minden játékot csendben és suttogva játszottak.

Megtiltanák a hangos játékot és az ordibálást egy budapesti játszótéren. A közelben lakók szerint a délutáni, esti órákban elviselhetetlen a zsivaj. Az egy éve felújított játszótéren gyakran 40-50 gyerek is van. A szülők szerint: érthetetlen a tiltás, hiszen mindenki volt gyerek. A gyerekek pedig így játszanak. - írja az atv.hu

Milán nemrég múlt két éves. Egyik kedvence a csúszda. Vagy kavicsokat enged le, vagy lecsúszik ő maga. És amíg Milán a következő csúszásra készül, a homokozóban mások különböző figurákat készítenek a formákkal. Járnak ide azért nagyobbak is, mint például Levente és Bence. Ők már más játékokat szeretnek, például töltött lufikkal dobálják egymást.

A csend és a nyugalom azonban látszólagos. A közelben lakók szerint elviselhetetlen a zsivaj, ami délután és kora este van a játszótéren.

Egy üzenetet is kifüggesztettek, amely szerint a játszótéren csak játszani lehet, hangosan bömbölni, hisztizni, visítani, ordibálni ajtókat csapkodni, vagy a házak mellé pisilni tilos- üzenik a pihenni vágyó lakók.

Egy, a közelben lakó hölgy az ATV Híradó stábjának elmondta, hogy sokan akarnak pihenni, de nem tudnak a gyerekzsivajtól. Később azonban nem járult hozzá az interjú bemutatásához. Mindenesetre szerinte az az egyik legnagyobb baj, hogy a szülők nem szólnak rá a gyerekekre, nem fegyelmezik őket. Pedig, - mint mondta - ahogy régen is, most is megértik a gyerekek, ha fegyelmezik őket.

Mara József két unokájával érkezett a játszótérre. Azt mondja: nem kell foglalkozni a lakók üzenetével. Hiszen, rá lehet szólni ugyan a gyerekekre, de akkor még jobban üvöltenek.

Mindenesetre újabb üzenet került ki a bejárathoz. Ebben a játszani vágyó gyerekek kérdezik a lakóktól, hogy voltak-e gyerekek. Ha igen, akkor nem ordítottak sosem? Az egyéb szabályokat pedig igyekeznek betartani. De amíg a szabályokat nem tudják betartani, addig is mellékelnek egy füldugót szíves használatra.