h i r d e t é s

Úton van a napsütés, szél és felhők kísérhetik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Úton van a napsütés, szél és felhők kísérhetik

2019. április 15. - 06:15

 

Hétfőn délelőtt jellemzően közepesen felhős lesz az ég, többfelé kisüthet a nap. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén gyengén felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, több órás napsütésre számíthatunk. Erős lesz az északkeleti szél. Kora délután 11, 17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a melegedés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A melegedés megkezdődött, az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet, intenzív tünetekre nem kell készülni.

A szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, de az erős, olykor viharos szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Szabadtéri tevékenységek esetén fontos a réteges öltözet, fontos, hogy a fülét is takarja el. A napok óta tartó borús idő véget ér, újra kisüt a nap, ez kedvezően hathat a hangulatra.

Az étekezések során ügyeljen arra, hogy minél több vitamint vigyen be a szervezetébe, a következő hűvösebb és változékonyabb napok előtt fontos az immunrendszer erősítése!

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, stressz.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s