h i r d e t é s

Útszéli ribanchoz hasonlította Bencsik András Nagy Blankát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Útszéli ribanchoz hasonlította Bencsik András Nagy Blankát

2019. január 19. - 14:11

 

Aki pedig úgy beszél, mint egy ribanc, ne csodálkozzon, ha úgy is szólnak hozzá - fejtegette a ma kormánypárti újságíró és Békemenet-szervező.

Bencsik András - Forrás: hirolvaso.hu

Bayer Zsolt cizellált szóvirágaival is felveheti a versenyt az a Facebook-bejegyzés, amit Bencsik Gábor, a Demokrata főszerkesztője, Békemenet- szervező írt a kormányt bíráló kecskeméti diáklánynak.

„Ellenzéki képviselőnők nyílt levelet írtak annak a 18 éves lánynak, aki egy kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével országos hírre tett szert. Jó ötlet, én is írtam egy nyílt levelet: Kedves Blanka!  Ami beszéde utolsó mondatait illeti, engedje meg, hogy közöljem, aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal.”

írta pénteki, később eltávolított Facebook-posztjában Nagynak üzenve Bencsik András, de a törlés is felér egy beismerő vallomással (a posztot az ATV honlapján találtuk).

Ne feledjük, az a kormánypárti újságíró oszt ki most hasonszőrű társával egy diáklányt, aki 1986-ban a Népszabadság - az MSZMP akkori központi lapjának – Pártélet rovatában közölt cikkeket Érzelmi Kötődés címen a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról és lehetőségeiről.

Bencsik ekkor 35 éves volt, fiatal kora ellenére a korabeli pártsajtó meghatározó szerzője. Nagy Blanka pedig 18 évesen állt ki az Orbán-rendszer ellen, vállalva a teljes kormánymédia bosszúját is. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s