h i r d e t é s

Választási csalásért 3 év börtönre ítélték Gruevszki unokatestvérét

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Választási csalásért 3 év börtönre ítélték Gruevszki unokatestvérét

2019. március 09. - 15:27

 

Szaso Mijalkovnak nem volt olyan szerencséje, mint unokatestvérének.

Szaso Mijalkov - Fotó: Albert Sulej/Youtube / 444.hu

Nikola Gruevszki unokatestvére, Szaso Mijalkov rosszabbul járt, mint a bukott kormányfő, akit a magyar állam Budapestre hozott, és menekültként befogadta.

A szkopjei kémelhárítást korábban irányító Mijalkovot, akit a macedón sajtó árnyékkormányfőnek is nevezett már, novemberben tartóztatták le, miután attól tartottak, hogy ő is megpróbál elmenekülni. A Gruevszkit 11 éven át a volt kormányfő jobbkezeként szolgáló Mijalkovot ugyanazért vették őrizetbe, amiért Gruevszki két másik emberét, Kiril Bozsinovszkit és Mile Janakievszkit is.

Szaso Mijalkov most 3 év börtönt kapott, míg az Albánok Demokratikus Pártja nevű kis ellenzéki párt vezére, Menduh Thaçi 3 év 2 hónapot kapott választási csalásért és hivatali visszaélésért. A Titanic 2 fedőnevű nyomozás szerint Mijalkov és a pártvezér titkos alkut kötöttek a 2013-as választás idején, és befolyásolták a szavazóbizottságot. Egy 2015-ben nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallható, amint a bűncselekményről beszélnek.

Az ítélet első fokú, fellebezni lehet. Mindkét elítélt tagadta a bűnösségét. Mijalkovot három másik ügyben is bíróság elé fogják még állítani. (Balkan Insight) / 444.hu


 

h i r d e t é s