h i r d e t é s

Választási fórumot tartottak a Liberálisok Hernádon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Választási fórumot tartottak a Liberálisok Hernádon

2019. október 10. - 14:19

 

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokrata ellenzék hernádi polgármester-jelöltje Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt leköszönő elnökének közreműködésével választási fórumot tartott Hernádon, a Hamvas Béla Művelődési Házban.

A fórum középpontjában az őszi önkormányzati választás állt, de szóba került az oktatás, az egészségügy helyzete, az Orbán-kormány illiberális működése, a jogállamiság, a demokrácia érvényesülésének fontossága és a független állami szervek (az ügyészség, a bíróság, az önkormányzatok) autonómiájának csorbítása is, valamint a kétharmados Fidesz-kormány korlátlan hatalmának veszélye és káros következményei. 

Fodor Gábor kijelentette: az önkormányzati választás tétje az is, hogy az Európai Unió teljes jogú tagjai maradunk-e, és hazánk az európai, demokratikus értékekhez ragaszkodik-e a jövőben. Fodor Gábor hozzátette: ez Magyarország érdeke, ezért bátran ajánlotta Chladek Tibort polgármesternek a hernádi lakosok számára, hiszen a Liberálisok oszlopos tagja számos alkalommal bizonyította már az európai értékek, a demokrácia és a jogállamiság iránti elkötelezettségét.

A fórumon részt vett Hernád jelenlegi polgármestere is, akinek jelenléte – ahogy Chladek Tibor fogalmazott – azt bizonyította, hogy Hernádon a polgármester-jelöltek nem egymás ellenségei, hanem egymás méltó ellenfelei. Az ellenzék polgármester-jelöltje az általános politikai helyzetértékelés után bemutatta a „Mindenki Hernádja” című választási programját, valamint hernádi képviselő-jelöltjeit is: Kovács Andrást, Lutter Ferencet, Róna-Gerencsér Editet és Szabó Józsefnét.

A fórum a nézők bevonásával ért véget, a felmerülő kérdésekre Chladek Tibor és Fodor Gábor válaszolt, akik zárásként arra biztatták a jelenlévőket, hogy október 13-án éljenek demokratikus jogukkal, menjenek el szavazni, lehetőség szerint pedig Chladek Tiborra és képviselő-jelöltjeire, a demokrata ellenzék jelöltjeire voksoljanak.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s