h i r d e t é s

Vallási pártok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vallási pártok

2021. január 25. - 17:24

 

Egy hívő számára, akinek nem egyházba, hanem Istenbe vetett hite van, Isten mindent megelőz. Isten a Teremtő és a Vele való állandó kapcsolat hatja át életének minden pillanatát.

Ami a vallási pártokat illeti, az ezekhez való tartozás, ezek támogatása, nem hitbéli feladat, elvárás. Isten azelőtt is volt, hogy ezek megalakultak volna és azután is lesz, ha ezek már elbuknak. Az e pártokhoz való kapcsolódás úgy, hogy ezekhez vallási értékeket rendelnek, egyenlő Isten hatalmának korlátozásával, lealacsonyításával. Ezekben csak idő kérdése és a szeretet helyét felváltja a gyűlölet.
Egy születéssel kezdődő és halállal végződő kapcsolat nem váltható fel a hatalomért folytatott érdektől érdekig tartó kapcsolattal, ahol Isten neve a jelszó!
Igen, maga a hit is politika! De másképp. Minthogy minden politika, az is, ha nem formálunk véleményt. A távolállás és felülről szemlélődés is politika. A születés, élet és halál rendjét nem parlamentekben döntik el.Egyéni szinten mindenki olyan csoportosuláshoz csatlakozik, amelyikhez akar. De ezekbe Istent bevinni szánalmas. Istennek meg van a maga pártja, köszöni szépen. Hosszú távon mindig az Ő pártja győz.

Egyéni szinten mindenki olyan csoportosuláshoz csatlakozik, amelyikhez akar. De ezekbe Istent bevinni szánalmas. Istennek meg van a maga pártja, köszöni szépen. Hosszú távon mindig az Ő pártja győz.

 

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s