h i r d e t é s

Válsághelyzet végkimerülésig?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Válsághelyzet végkimerülésig?

2017. szeptember 02. - 07:08

 

Olvasom a pénteken megjelent Magyar Közlönyben, hogy a Fidesz kormány "a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről " szóló rendeletének a hatályát 2018. március 7-ig meghosszabbította.

Orbán felemás csizmában - Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A 2015 menekülthullám után - amelyet a magyar kormány embertelenül kezelt - az elmúlt időszakban, hazánkban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Ráadásul két éve is csak tranzit ország volt Magyarország, hiszen az életüket mentők is tudtak annyit, Orbán Magyarországa, nem a földi paradicsom.

Senki sem akart már akkor sem itt letelepedni, a magyar hatóságok megalázó eljárása pedig "jó" hírünket vitte a világban.

Határaink előtt, ma nem várnak tízezrek arra, hogy belépjenek az országba. Az illegális határátlépők száma , ahogy a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nem oly régen fogalmazott: gyakorlatilag a nullára csökkent.

Akkor mi indokolja a válsághelyzet, egész országra történő fenntartását? Orbán számára a menekültekre olyan szükség van, mint egy falat kenyérre. Jövő évi választásokig a Fidesz érdeke, hogy továbbra is riogassák a magyar embereket a menekültekkel, akiktől meg kell védeni kultúránkat, keresztény értékeinket. A Fidesz két év alatt elérte, hogy olyan településeken is gyűlölettel beszélnek a menekültekről, akik soha az életben nem láttak még egyet sem közülük. Nagy valószínűséggel, nem is fognak.

A Fidesz gyűlölet kampánya, az ő szempontjukból sikeres volt. Tudták - hiszen előtte "megkutatták" -, hogy a magyar emberek idegenellenessége messze az európai átlag felett van. Ezt fejelték meg a tízmilliárdokból finanszírozott kampánnyal, amikor még a vízcsapból is azt folyt, milyen gonoszak azok a menekültek. A kormány végletekig korbácsolta a szenvedélyeket, ehhez még partnere is talált a katolikus egyház némely vezetői személyében. Ők azok, akik Ferenc pápával is szembe menve, támogatták Orbán uszító, megosztó lépéseit. A fizetség nem is marad el.

A válsághelyzet fenntartása újabb lendületet adhat a Soros György elleni támadásokra, lehet ostorozni Brüsszelt. Lehet találgatni, vajon ki lehet képes megvédeni az országot, a gonosz ármánytól, ki lehet az, aki - akár egymaga is -szembeszáll azokkal, akik el akarják rontani az örömét? De feltehetném a kérdést úgy is: ki a "nagyformátumú" politikus, akin már Alcsútdobozon is látszott, hogy minden magyarok védelmezőjének, oltalmazójának született?

A Fidesz jövő év áprilisáig kormányzás helyett abban érdekelt, hogy a közbeszédet a menekültek ügye, Soros és a "gonosz" Brüsszel uralja.

Mindenáron el kívánják kerülni, hogy a tönkretett egészségügyről, a lerombolt oktatásról, a szegénységben élő milliókról szóljon a kommunikáció. Számukra a saját szavazóbázisuk egyben tartása a legfontosabb, üzeneteik is nekik szólnak. A többi, nagyjából 5,7 millió választásra jogosult magyar állampolgár, családostul tőlük mehet a lecsóba.


 

h i r d e t é s