h i r d e t é s

Van köszönnivalónk is a koronavírusnak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Van köszönnivalónk is a koronavírusnak

2020. március 28. - 18:30

 

Ha megszeretsz valakit, belevágsz, hogy felfedezd értékeit és megismerd őt. Rájössz, hogy nem tudsz nélküle élni, pont arra a valakire volt szükséged. Ő az, aki kell neked. Pont az a kinézet, báj, gondolkodás, ami nap mint nap feltölt. Elfogadod kritikáit, mert érzed, hogy téged épít.

Majd elérkezik a megszokottság ideje és megjegyzéseket teszel. Belekezdesz partnered átalakításába saját értékrended szerint. Ne hagyd a poharat az asztalon, ne fesd szőkére a hajad, miért nem tudsz egy kicsit racionálisan gondolkodni stb. Minden megjegyzéssel saját tulajdonságaidat, gondolkodásodat erőlteted a másikra. Már szó sincs partnered értékeinek csodálatáról! Saját képedre formálod őt. Ha ő ebbe belemegy, lassan felveszi szokásaidat, úgy formál véleményt, ahogy te, attitűdjei a tieidhez lesznek hasonlóak. Végül eltűnik az a személy, akit megszerettél és előjössz benne te és a te világod. Majd, amikor felismered magadat benne, megrökönyödsz és önkéntelenül is eltaszítod magadtól. Már nem izgató, nem felfedezni való többet, hanem unalmas. Pedig ilyen vagy te! Ha duplikálod magad, szembenézel önmagad tulajdonságaival, gondolkodásával, ilyen unalmas, visszataszító leszel. Ahelyett, hogy megtartottad volna társadban annak eredeti értékeit, ahogy megszeretted, magad formájára rendezted át, végül megláttad magadat benne és megundorodtál saját lényedtől.

Az embernek sosem jó úgy, ahogy van. Ha a természet gyönyörű, nem jó, át kell alakítania. Majd, ha átalakította, nem lel benne megnyugvást többet. Nem vagyunk képesek a bennük eluralkodott egót legyőzni, majd, ha egónk tükörbe néz, iszonyodik önmagától. Tudom, e vészterhes időben, amikor koronavírus tesz próbára minket, sajnálkozni, együtt érezni kell. Vannak, aki összeesküvés elméleteket terjesztenek, okokat kutatnak, összefüggést látnak bibliai mondatokkal. Nem megyek bele ezekbe az elemzésekbe. Engedjétek meg, hogy az együttérzés mellett kifejezzem hálámat a koronavírusnak, mert ha nincs, nem terelődik figyelmünk saját életünk átértékelésére.

Köszönjük, hogy e megrázkódtatásban látjuk, mennyire kis porszemek vagyunk.

Meglátjuk, hogy nem azok vagyunk, akiknek eddig gondoltuk magunkat. Erős függőségben élünk környezetünkkel, az univerzummal.

Most már látjuk az irracionális luxust, árubőséget, kínálat halmazt, melyben éltünk. Kezdjük értékelni a szabadságot, egészséget, amit eddig magától értetendőnek tartottunk. Végre megállhatunk és láthatjuk mennyire elveszettek voltunk csak az üzletért, haszonért való életben. Nem volt időnk alap dolgokra. Végre félrevethetjük problémáinkat, melyekről azt gondoltuk, mennyire fontosak! Ugyanakkor látjuk, mik a valóban fontos dolgok. Most, hogy megállt a közlekedés, termelés látjuk, mennyire szennyeztük világunkat, pedig a föld ezer jelét adta, kérve kérlelt, hogy vessünk véget ennek! És mi eddig nem hallgattunk rá! Tudtuk, hogy egyszer lesújt ránk ez a helyzet, de sosem mertünk szembenézni vele. Most pedig, ha törik, ha szakad szembe kell ezzel nézni. És ezt a szembenézést megtanuljuk végre szeretetben, közösségünkkel együttérzésben véghez vinni. Végre, újraértékelhetjük életünket. Felfedezhetjük annak hatalmas jelentőségét, hogy földi méretekben állunk összeköttetésben egymással, még egyéni szinten is. És ez az összeköttetés gondolkodás és felfogásbéli egységet parancsol ránk.

Már jó ideje tudtuk, hogy a világnak meg kell változnia. Végre, minden, amiben eddig voltunk leállt, kudarcra ítélt bennünket és rákényszerülünk egy új világ építésére az alapoktól kezdve. Ne feledd! Ez a vírus a mi részünk! Közöttünk és bennünk él. Furcsa, de igaz, hogy fizikai, földrajzi, nem utolsó sorban pedig közös küzdelem szempontjából ez is összeköttetést teremt köztünk. Végre látjuk, mit jelent Isten adománya, az immunrendszerünk, melyet eddig minden erőnkkel romboltunk. Látjuk, hogy választhatunk. Vagy tovább romboljuk és magunkat ítéljük halálra, vagy védjük és tovább erősítjük.

Fordulj vissza párod felé, öleld meg, küzd le egódat és ne alakítsd át saját formádra. Ugyanezt tedd környezeteddel, csodáld a teremtést, illeszkedj abba és hagyj fel mindazzal az értékrenddel, amit eddig folytattál. Valójában, a sok izzadság és könnycsepp mellet rengeteget köszönhetünk ennek az időszaknak. De csak akkor van értelme e küzdelemnek, ha nem térünk vissza régi életünkhöz.

Rajta, vágj bele! Fedezd fel az új világot, annak értékeit és tanulj abból, amit elrontottál párod, szerelmed kapcsán! Isten tálcán kínálja a Jeleket, melyeket észre kell, hogy vegyél! Ezek nem arra valók, hogy egódat újból betold egy új világ szerinted jó és „tudományos”, vagy ahogy szereted mondani „civilizált” formába öntésére. Mert e szavak értelme átalakult. Ma már csak arra valók, hogy magadat kiemeld és másokat megbélyegezz vele, akik nem olyanok, mint te. Ne legyél többet úgy tudományos és úgy civilizált, ahogy voltál. Egyszerűen légy EMBER!

Mondd: „Legyen Dicső Allah, Ki majd megláttatja veletek Áyáit, hogy megismerjétek azokat.” Urad nem az, Ki semmibe veszi azt, mit tesztek. Korán 27:93)

Címkék: 

 

h i r d e t é s