h i r d e t é s

Van vonat, amin már fegyverrel őrzik az utasok nyugalmát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Van vonat, amin már fegyverrel őrzik az utasok nyugalmát

2021. december 02. - 10:47

A 100-as vonal esti járatain egyre több a problémás, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló utas.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Kovács Attila

Sok a balhézó utas, ezért november 29-étől néhány kora reggeli és késő esti vonaton rendőrök vagy vasútőrök is szolgálatot teljesítenek – számolt be az iho.hu portálja. A VDSZSZ Szolidaritás vasúti szakszervezet szerint a 100-as vonalon általános jelenség, hogy az este 8 óra után induló vonatokon

sok a problémás – menetjegy nélkül utazó, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló, hajléktalan – utas, akik a többi utast is zaklatják.

Számos fiatal, nem egy esetben csoportosan, ezeken a vonatokon utazik haza buliból, menetjegy és személyes iratok nélkül, a vonatokon alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak.

A testkamera nem visszatartó erő

A MÁV-Start által rendelkezésre bocsátott testkamera nem minden esetben jelent visszatartó erőt. A bódult állapotban lévők sokszor fel sem ismerik a kamerát, viselkedésüket így nem befolyásolja, ezért több esetben a kamera már csak az utólagos bizonyításhoz elegendő.

 

Az intézkedés a Debrecenből 2:31-kor és 4:21-kor Budapest-Nyugatiba induló sebesvonatokat, a Nyíregyházáról 18:45-kor a Nyugatiba induló személyvonatot, a Nyugati pályaudvarról 20:28-kor és 22:28-kor Debrecenbe tartó sebesvonatokat, ezen felül a Nyugatiból 5:03-kor Nyíregyházára induló személyvonatot, valamint a Nyíregyházáról 15:45-kor a Nyugatiba tartó sebesvonatot érinti.

mandiner.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s