h i r d e t é s

Váratlan hullámok, a Budapest 1. kerület önkormányzati időszaki kampányában!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Váratlan hullámok, a Budapest 1. kerület önkormányzati időszaki kampányában!

2022. szeptember 06. - 09:48

Betört a közéletbe a független jelölt!

A jelölt szerint pártpolitikai szintre silányult az 1. kerület önkormányzatának működése. A kerületben eddig két politikai erő feszült egymásnak, az Összefogás, valamint a Fidesz. A kerület évtizedekig hagyományosan polgári, de egyben jobboldali politikai vezetőket helyezett a hatalomba, amely helyzet 20019-ben megváltozott. A sokszínű és politikai tartalmú Összefogás győzött a Fidesszel szemben, a polgármestert is a Párbeszéd adta. Mára már érezhető és kitapintható, hogy erősen töredezetté és együttműködési zavarokkal küzdő összefogássá vált, amelyből a két volt Jobbikos képviselő már kilépett. A DK-s alpolgármester buszpályaudvaros, erősen mutyiszagú elképzelése tovább törte az Összefogás rendszerét. A Momentum jelenlegi pártelnök frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc magasabb politikai ambíciói miatt időközi választásra kényszerítette az I. kerületet.

Mindeközben a kerületet éppen hogy irányító polgármester nagy politikai álmokat szövöget, a kerület koszossá és színtelenné vált, elöntötte a kutyaürülék, a rendszeres járdamosás mára már csak egy emlék. A kókadozó virágok, az öntözetlen fák, mintegy mementói az Összefogás látszat-kormányzásának.

Egyre erősebben látszik, hogy az Összefogás nem a kerület lakóival szövetkezik, hanem valós és nem valós politikai és gazdasági álmaikkal.

Ebbe a politikai mocsárba, vagy polgáriassan állóvízbe lépett be a független jelölt, aki megpróbál a 21. századnak megfelelő emberi és politikai válaszokat adni, a nem könnyű helyzetben. A kerület vezetése a koncepcióját az "Orbán takarodj"-ra építette azt gondolva, hogy ez elég a kerület irányításához, a független jelölt, pedig a kiegyezést és együttműködést kínálja kerületi szinten. Szeptember 11-én majd kiderül, hogy a választókörzetben lakók melyik lehetséges forgatókönyvet preferálják! (Karcos Harcos)