h i r d e t é s

Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa lehet bírósági vezető

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa lehet bírósági vezető

2020. április 04. - 14:18

 

Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Mónikát.

Erőss Mónika anyós és Varga Judit meny - családban marad ez is

Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Monikát, értesült az Index. A Klubrádió információit az OBH többszöri kérdésünkre sem cáfolta, annyit pedig megerősítettek, hogy Erőss Mónika pályázott az OBH elnökhelyettesi posztjára, Senyei György OBH-elnök pedig: a helyetteseire vonatkozó kinevezési javaslatokat az OBH elnöke a vonatkozó törvények alapján a köztársasági elnökhöz 2020. március 31. napján felterjesztette.

Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa, tehát nyilvánvalóan rokoni, családi kapcsolatban áll a végrehajtó hatalom képviselőjével, éppenséggel azzal, aki az igazságügyért felelős jelenleg. Arra kérdésünkre ellenben válaszoltak, hogy nem merült-e fel az OBH elnökének felterjesztése előtt, hogy Erőss Mónikával szemben összeférhetetlenségi aggályok vannak. A válasz röviden összefoglalva nem, azt írták ugyanis: Az OBH elnöke a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 2020. március 10. napján a bírósági közlönyben nyilvános pályázatot írt ki az OBH két elnökhelyettesi tisztségére, amelyre dr. Erőss Mónika is pályázatot nyújtott be. (klubradio.hu)


 

h i r d e t é s