fbpx Varga Judit teátrálisan kiborult egy interjún | CIVILHETES

h i r d e t é s

Varga Judit teátrálisan kiborult egy interjún

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Varga Judit teátrálisan kiborult egy interjún

2021. július 19. - 09:10

 

Varga Judit a kérdés és a válasz törlését kérte egy interjúban, amiben azt firtatták, hogy adna-e engedélyt újságírók és ellenzékiek megfigyelésére

A kép illusztráció! - Forrás: Varga Judit Facebook oldala

444.hu szemlézte a Washington Post cikkét, amiben arról írnak: a Le Monde – az egyik legnagyobb francia lap, amely közreműködött a lehallgatási botrány felderítésében – egyik újságírója a közelmúltban interjút készített a magyar igazságügyi miniszterrel. A beszélgetésben a riporter azt kérdezte Varga Judittól: „Ha valaki azt kérné, hogy hallgassanak le egy újságírót vagy egy [politikai] ellenfelet, elfogadná ezt a kérést?” Varga a lap szerint felháborodottan válaszolt:

Micsoda kérdés! Ez már önmagában provokáció!

A Washington Post beszámolója szerint másnap kérés érkezett a miniszter irodájától, hogy töröljék a kérdést és Varga válaszát az interjúból.

A Direkt36 információi szerint magyar újságírókat, ellenzékiként beállított üzletembereket hallgattak le az NSO nevű izraeli kibercég Pegasus nevű kémprogramjával, amely okostelefonok feltörésére alkalmas.

Májusban a 168.hu írta meg, hogy Varga Judit csaknem 500 nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett idén bő negyed év alatt: április 14-ig 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok, hogy valakit az illető tudta nélkül megfigyeljenek, lehallgassanak, a lakását titokban átkutassák, leveleit elolvassák. (24.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek