h i r d e t é s

Vasárnap Révfülöpön népszavazást tartanak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vasárnap Révfülöpön népszavazást tartanak

2019. augusztus 11. - 07:20

 

Népszavazáson döntenek vasárnap Révfülöpön, hogy épüljön-e forgalmas vitorláskikötő a Balaton-parti település központjában - adta hírül a Magyar Hangra hivatkozva a hvg.hu.

Révfülöp - Forrás: pannonhirnok.com

A referendumot egy volt önkormányzati képviselő, Szabó Sándor Pál kezdeményezte, mert számos helyi mellett maga sem ért egyet az egykori teherkikötő fejlesztési elképzelésével. Szerinte ugyanis az még zsúfoltabbá tenné a község jelenleg is szűkös központi részét.

A helyi népszavazás augusztus 11-én 6 órától 19 óráig tart.

Magyar Hang azt írja, a helyiek szerették volna megismerni a fejlesztési költségek és a gazdasági megtérülési lehetőségek részleteit, ez azonban a kampányban nem teljesült. A polgármester nem nézi jó szemmel a népszavazást, ő azt szeretné, ha megtörténne a fejlesztés. Kondor Géza azzal érvelt, a hajósok a kikötőbe érkezve rögtön a parti forgatagban találnák magukat, amivel szerinte a helyiek is jól járnának, a turisták fogyasztása ugyanis bevételt termel.

A voksolás akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választásra jogosultak legalább fele érvényesen voksol, és lesz többségi álláspont - írta cikkében a hvg.hu. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s