h i r d e t é s

Véget ér a decemberi tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Véget ér a decemberi tavasz

2019. december 26. - 06:03

 

A hét végéig fokozatosan csökken a hőmérséklet, és a reggeli fagyok is megjelennek. - írja az Időjárás.hu

Fotó: Salkovics Róbert

Délelőtt a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. 

Délután fokozatosan csökken a felhőzet, egyre hosszabb időre süt ki a nap. Csapadék nem alakul ki. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Pénteken délelőtt a változó felhőzet mellett a Dunántúlon vastagabb felhők is lesznek az égen. Számottevő csapadék nem várható.  Délután északkeleten és délnyugaton több lesz a felhő, máshol napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes lesz az idő, de a szél hatására többfelé fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek. Az emésztési panaszok szintén felerősödhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Az álmatlanság a következő napjára is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabb lehet, és a szokásosnál ingerlékenyebbé válhat. A kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő! A tartós szélterhelés a gyermekét is megviseli, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése. Vérnyomás-ingadozás szintén felléphet az arra hajlamosaknál, és ez a következő napokra is igaz. A karácsonyi túlevés és az időjárás okozta hatások együtteseként emésztési panaszai szintén fokozódhatnak - próbáljon az evés során kímélő fogáskat választani, és kímélni a gyomrát! Az emésztési problémák lehetősége a következő napokban is fennáll.

Többfelé napos idő lesz, ezáltal a hangulata és a kedve pozitív irányba változhat.  A hő-és komfortérzeten ront az erős szél, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet. A légszennyezettség alacsony.

A közlekedést a szél zavarja leginkább. A szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyen nagyon körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s