h i r d e t é s

Végre meghívták Karácsonyt a közmédia hírműsorába, erre folyamatosan a biciklizésről kérdezgették

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Végre meghívták Karácsonyt a közmédia hírműsorába, erre folyamatosan a biciklizésről kérdezgették

2020. január 22. - 07:26

 

Paródiába hajló interjút készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel a "közszolgálati" M1 csatorna Ma Este című hírműsora, miután száz nappal a beiktatása után végre meghívták a stúdióba Budapest első emberét. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 24.hu

Paródiába Az interjút szemléző 444.hu szerint Mészáros Kata műsorvezető azzal a kérdéssel indított, hogy Karácsony mivel érkezett az MTVA stúdiójához.

Erre a főpolgármester közölte, hogy ugyan az elmúlt héten minden reggel egy tévéstáb várta az otthona előtt, hogy rögzítsék, mivel indul munkába, de csalódniuk kellett, mert tömegközlekedéssel tette, most viszont a belvárostól meglehetősen messze eső Kunigunda útjára bizony egy kisfogyasztású elektromos autóval érkezett.

Ezek szerint a kezdeti lendületet, azt, hogy biciklivel és gyalog járjanak az emberek, ez csak a fotók erejéig tartott ez a lendület?

 – szegezte neki a kérdést Karácsonynak Mészáros, mire a főpolgármester megpróbálkozott azzal a felvetéssel, hogy talán más ügyek jobban érdekelhetik ennél a nézőket. Ezután mégis elmondta, hogy szerinte ő úgy közlekedik, mint egy átlagos budapesti,

amikor teheti biciklivel és gyalog, de hidegben nem szokott biciklizni, így ilyenkor marad a tömegközlekedés, a stúdióhoz viszont autóval jött, mert messze van a székház és még akad ma más dolga is. 

Belátja mostanra, hogy az emberek többségének, ahogy főpolgármester úrnak is a számos elfoglaltsága miatt nem életszerű gyalog és biciklivel járni, és ha mondjuk itt, az MTVA-ban akad dolga, akkor ide sem tud az ember eljönni biciklivel?

– szorította tovább a kérdést Mészáros, mire Karácsony közölte, hogy nem teljesen érti a kérdést. Mészáros erre válaszul elmondta, hogy Karácsony ezt szorgalmazta a programjában, mire a politikus még visszakérdezett, hogy mégis mikor szorgalmazta, hogy az emberek biciklivel menjenek ki az MTVA székházához.

Ezután a műsorvezető arról a fontos kérdésről faggatta Karácsonyt, hogy miért parkolt az autójával távolabb a székháztól, ahelyett, hogy előtte állt meg.

Ezen kívül Mészáros kérdezte arról is Karácsonyt, hogy miért nyilatkozta a Mozgó Világnak, hogy megválasztása óta nem hívták a közmédiába, holott az MTVA kulturális csatornájának a munkatársa egyszer kereste SMS-ben, mint kiderült, egy fotókiállítás miatt. Karácsony elmondta, hogy ő elsősorban a köztévé politikai tartalmú felületeire gondolt akkor, azaz a Kossuth Rádióra vagy az M1-re, de hajlandó ezért bocsánatot kérni, ha a közmédia is elnézést kér tőle, amiért politikai műsorokba nem hívták eddig.

(A műsorvezető kérdéseiről a videót a 444 készítette) 

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s