h i r d e t é s

Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

2019. június 26. - 14:07

 

Az Érintettek Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást. A szokásokhoz hűen már családi nappá avanzsáló pénteki eseményen a gyerekeket játékok, míg a felnőtt véradókat ajándékok is várják.

Forrás: Érintettek Egyesület

„A daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során elengedhetetlen fontosságú a vér és a különböző vérkészítmények szerepe,  ezért minél több véradót várunk a negyedik Érintettek Véradásra a Lurdy Házba” – mondta el Keresztes-Németh Anita, az Érintettek Egyesület alelnöke.

Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulásában is tud segíteni, így az Egyesület kéri, hogy aki tud, jöjjön el és segítsen! A véradás mellett garantált ajándékok és nyereményjáték várja a felnőtteket, míg a kísérő gyerekeknek egész nap számtalan játék, óriáskirakó, csillámtetoválás és karkötőfonás lesz a program. 

A véradás mellett az eseményen lehetőség lesz őssejtdonációra is. Az őssejt-donorok száma hazánkban a nemzetközi tendenciáktól jelentősen elmarad, pedig az őssejtek segíthetnek rosszindulatú daganatos és egyéb, más módon nehezen gyógyítható betegségekben.

A IV. Érintettek Véradásra június 28-án, pénteken reggel 9 órától egészen délután 4 óráig szeretettel várják a véradókat és családjukat a Lurdy Ház első emeletén, a Rendezvényközpontban (a IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14. szám alatt). Az eseményre a tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni ezen a linken.

 

Az Érintettek Egyesületről:

Az egyesület küldetése, hogy személyes, valós segítésget nyújtson saját szülői tapasztalataival, ismereteivel, gyógyult gyermekeik pozitív példájával. Az érintett szülők összefogásával segítik a többi sorstárs családi életét és képvielik érdekeiket intézmények, szervek, szervezetek előtt. Szlogenjük: Nem vagy egyedül!

www.erintettek.hu


 

h i r d e t é s