h i r d e t é s

Vesztőhely, zabla

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Vesztőhely, zabla

2021. május 08. - 12:37

 

Orbán a saját médiabirodalmának túlsúlyossá (kívánalma szerint fokozatosan egyeduralkodóvá) tétele, az országos és helyi közszolgálati média prostituálása mellett anakondaként öleli körül, és fojtja meg egyenként a zsugorodó ellenzéki, vagy független médiákat.

Fotó: 9GAG

Tavaly beígérte, hogy az RTL Klub és az Index jön – utóbbit be is kebelezte.

Most felgyorsítja a folyamatot, hogy a választások előtti fél évre már hírmondó se maradjon belőlük.

A módszer háromféle. Lemészárlás, nyilvános, vagy csendes áthangolás.

A Népszabadság kivégzése az első, (rövid kormányzati tündöklés után) a Napi Gazdaság a Figyelő, az Origo a második, a 168 Óra, az Index (látványos szellemirtás ellenére) a harmadik kategóriába tartozik.

(A 168 Óra búcsújátéka számomra az Ónody Molnár Dóra által a leköszönő Lovásszal – a Kossuth rádiónak Orbán pénteki kinyilatkoztatásai mintájára – készített alákérdezős, szerecsenmosdató interjú volt, melyhez még hozzászólni se engedett a lap. Ekkor megköszöntem a részvételt.)

Az ATV van soron. Illetve csak látszólag most.
Mert Németh Sándor mindig is Orbánhoz dörgölőzött, az ATV addig nyújtózkodott, amíg Orbán engedte.
Aztán kirúgták Désit, Friderikuszt, felszámolták a Sajtóklubot, következett Kálmán Olga.
(Az ő esetében persze nem tudom, hogy mi történt: ő állt át a nagyobb gázsi reményében Simicskához– hiszen nagy helyezkedő, jelenleg havi két milláért Gy. Németh Erzsébet mellett ki tudja mit ténykedik a Főváros javára, és mindenesetre megcélzott a DK színeiben egy kényelmes, jól jövedelmező parlamenti képviselői helyet is –, vagy felkérték, hogy távozzon.)

Most, a Hit Gyülekezete/ATV-akolhoz tartozó Spirit FM frekvencia-ügyében történtek, Rónai Egon levétele a "Csatt"-ról, végre a későn ébredők számára is nyilvánvalóvá kell, hogy tegyék, hogy a finomhangolás – megtévesztésül mérsékeltebb, mégis, most már egyértelműen Orbán szekerét toló, álellenzékivé átvedlő csatorna lesz az ATV.

Németh az Orbán-kormánnyal tavaly új szerződést kötött, mely a státuszvédelem mellett jelentős állami támogatást jelent a Hit Gyülekezete számára.
Most az ATV kapott hirtelen 72,6 milliót műszaki fejlesztésre.

Nem sok minden marad meg függetlennek, vagy ellenzéki kézben, az Orbán-akol szerint ma is liberális fölényt mutató médiavilágban.
Leginkább most már a közösségi hálókon.
Kérdés, mikor sikerül azt is megzabolázni. A jogállami pallost forgató Varga Judit hónapok óta ezen ügyködik. Nyilván lesz eredménye.
Más kérdés, hogy az ellenzéki önkormányzatok miért nem képesek/akarják kihasználni a városi tévék, önkormányzati lapok felületeit? 

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s