h i r d e t é s

Virtuális ösztöndíjas-konferencia Pécsett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Virtuális ösztöndíjas-konferencia Pécsett

2020. május 18. - 13:58

Kiemelkedő kutatói, alkotói eredményeket mutatnak be, rendhagyó módon online konferencián, virtuális szekciókban a Pécsi Tudományegyetem kétnapos ÚNKP Konferenciáján. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Pécsi Tudományegyetem kiváló hallgatói, oktatói, kutatói a több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló Új Nemzeti Kiválóság Program keretében idén 332 millió Ft összegű támogatást nyertek el.

Egyetemünkön összesen 162 fő eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- vagy doktori hallgató, doktorjelölt, valamint fiatal oktató, kutató nyert jelentős, presztízs értékű ösztöndíjat szakmai munkájának kibontakoztatásához. A program az ösztöndíjakon felül kutatásaik végzéséhez felhasználható összeget is biztosít.

A támogatásból megvalósuló kutatási, alkotói eredményeket az előző éveknek megfelelően intézményi ÚNKP konferencián is bemutatják az ösztöndíjasok, az előadások a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel az online térben valósulnak meg 2020. május 19-20. között.

A konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Rektori Kabinetjén belül működő Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály munkatársai szervezik, akik ezúttal virtuális szekciókat, termeket alakítottak ki, ahol egy-egy tématerület képviselői, szakmai levezető elnökök irányításával mutathatják be kutatásaikat, vitathatják meg eredményeiket.