h i r d e t é s

Vissza a gyökerekhez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vissza a gyökerekhez

2021. január 05. - 19:49

 

Sokszor hallottam ezt a verset a szövegkörnyezetből kiragadva úgy magyarázni, hogy az Iszlám felsőrendűségét hirdette, melynek mi, Muszlimok vagyunk a letéteményesei.

Aki ismeri a vers történelmi hétterét és Allah szándékát az Iszlámmal, az tudja, hogy tévút az, amin járnak. Sajnos minden korban adódik egy politikai helyzet, amikor az Iszlámból fegyvert lehet kovácsolni, de ezek a próbálkozások idővel elbuknak. Hiába érvel a Hamasz, Al-Kaida, vagy más tömegbutító társaság az Iszlám nevében, nem képesek hosszútávon szembe menni Allah akaratával. Hogy mi ez? A magyarázatból megtudjátok:

Mert bizony a hitvallás Allahnál az Iszlám (megbékélés Őbenne). Nem különböztek ebben azok, kiknek már eljött az Írás, csak miután a tudás is eljött, ami irigykedést hozott közéjük. Aki tagadja Allah Áyáit, hát Allah (annak) gyors Számvető. (Korán 3:19)

Nem szabad félreérteni! A Szent Korán értelmezésében az Iszlám, Allah akaratába való behódolást jelent és nem korunk jelenségét „Iszlám” név alatt. Itt az eredeti jelentést találjuk. Az Iszlám koncepciójában az emberek egyesítése szerepelt a hit zászlaja alatt annak érdekében, hogy ők Allah Univerzális tervét szolgálják. Az Iszlám egyet jelentett a toleranciával és elfogadással. Korunkban azonban, „Iszlám” alatt egy címke szerepel, ami kirekeszt, intoleráns és kivet magából erőszakkal mindenkit, aki nem illeszkedik bele a „vezér” gondolataiba. Meg kell találnunk az Iszlám eredeti Ösvényét, ahogy volt. Ma a Muszlimok szenvednek attól a betegségtől, amitől a Keresztények, a középkorban. Ha olvassuk a Koránt, a Próféta idején élt Zsidók és Keresztények ellen elhangzó vádak olyanok, mintha ma hangzanának el a Muszlimok ellen. Nem az Iszlámmal van a baj. Az Iszlám tökéletes. A baj forrása mi magunk vagyunk, Muszlimok.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s