h i r d e t é s

Visszalépett egy független jelölt Dunaújvárosban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszalépett egy független jelölt Dunaújvárosban

2020. február 15. - 16:40

 

Visszalépett a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választástól a nyilvántartásba vett hét képviselőjelölt egyike, a független Törökné Juhász Ilona - olvasható a Nemzeti Választási Bizottság honlapján.

Forrás: wikipedia

A Fejér megyei 4-es számú választókerületben dolgozó országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság pénteki határozata szerint - a hivatalos jegyzőkönyv a dunaújvárosi önkormányzat honlapján is megtalálható - a jelölt írásban jelezte a bizottságnak visszalépési szándékát, amit a grémium elfogadott.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében Törökné Juhász Ilona nevét törlik a nyilvántartásból és az egyéni szavazólapokról is.

Így hatan indulnak a vasárnapi voksoláson. A szavazólapokon - sorsolás alapján - a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: 

Árgyelán János (Mi Hazánk), 

Medveczki Zoltán (Zöldek), 

Sürü Renáta (független), 

Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), 

Borbély József (Tempo Párt), 

Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával indul, ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az Ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. (MTI)


 

h i r d e t é s