h i r d e t é s

Víztározóba ejtette a telefonját egy politikus, lecsapoltatta az egészet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Víztározóba ejtette a telefonját egy politikus, lecsapoltatta az egészet

2023. május 28. - 06:13

A Kherkatta-gát víztározójából kétmillió liter vizet szivattyúztak ki, hogy egy indiai politikus megtalálhassa a telefonját.

Forrás: India Today

Rajesh Vishwas lecsapoltott egy indiai víztározót, mivel beleejtette a mobiltelefonját. A procedúra során több nap alatt kétmillió liter vizet szivattyúztak ki a tározóból. A politikus végül megtalálta a készüléket, azonban az közben teljesen elázott és működésképtelenné vált.

A tisztviselő május 21-én ejtette le a Chhattisgarh államban található Kherkatta-gát víztározójába a kb. 1200 dollár értékű Samsung telefonját. A készüléket először búvárokkal kerestette, azonban, miután ők nem találták, úgy döntött, lecsapoltatja az egész tározót.

Vishwas azt állította, szóbeli engedélyt kapott egy helyi tisztviselőtől arra, hogy a víz egy részét a közeli csatornába szivattyúztassa, ami szerinte még a helyi gazdák számára is előnyös, hiszen így több vizük lesz öntözni. Kétmillió liter víz 600 hektárnyi terület öntözésére elegendő.

A tisztviselő tagadja, hogy visszaélt volna hatalmi pozíciójával, az erőforrás elpazarlása miatt azonban felfüggesztették. (hvg.hu, cszs)/ujszo.com