h i r d e t é s

Vonat gázolt autót Kecskeméten: az apuka sírva beszélt a tragédiáról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Vonat gázolt autót Kecskeméten: az apuka sírva beszélt a tragédiáról

2020. február 18. - 08:01

 

Nem tudja felfogni a történteket - ezt mondta az ATV Híradójának az édesanya, akinek tegnap meghalt a két kislánya, a kecskeméti vonatbalesetben. 

Helyszínelők egy kecskeméti vasúti átjáróban, ahol kettészakadt egy személygépkocsi, amikor összeütközött egy vonattal 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette. Forrás: MTI/Donka Ferenc

 A gyerekek apukája sírva beszélt a tragédiáról. A környékbeliek szerint az átjáró jól belátható, és nem veszélyes, korábban nem történt ott baleset. Egy nappal a történtek után, mécsesek, virágok emlékeztetnek a szörnyű tragédiára, a Kecskemét melletti vasúti átjáróban. Vasárnap egy autó a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott, az érkező Intercity pedig nekicsapódott.

A balesetben két kislány, vesztette életét. Az autót a nagymamájuk vezette. A 62 éves nő bordatöréssel és zúzódásokkal megúszta a balesetet, a kecskeméti kórházban ápolják.

A vasúti átjárótól néhány utcára, otthon találtuk a gyerekek édesanyját.

Nem, nem szeretném, segítséget elfogadok, de nem szeretnék tévében közszereplő lenni.

A megtört egyedülálló asszony a történtek ellenére, hosszasan beszélt stábunkkal, nyilatkozni azonban nem akart. Elmondta, hogy egyelőre fel sem tudja fogni, hogy mi történt, próbál erős maradni, mert a hat gyerekének szüksége van rá.

A vasút másik oldalán, a tanyavilágban találkoztunk a gyerekek édesapjával is. A férfi a válás óta itt élt az édesanyjával. A gyerekek a hétvégét náluk töltötték. Kamera elé ő sem akart állni. Sírva mesélte, hogy amikor meghallotta a mentők szirénáit azonnal motorra ült, mert érezte, hogy baj van. Szerinte a nagymama gyakorlott vezető volt.

A helyiek arról beszélnek, hogy ennél az átjárónál nem történt még baleset.

Nem tudom, hogy mi történhetett, gondolom, nem figyelhetett a hölgy. Teljesen belátható az útvonal

- mondta az egyik helyi lakos.

A helyi önkormányzat képviselője már felkereste az édesanyát és segítséget ajánlott fel a családnak.

Egy gyorssegélyt már kaptak a várostól illetve van erre lehetőség még egyszer. Illetve a városi szociális közalapítványnak is van lehetősége segíteni, illetve minden egyéb dolog, ami a város rendelkezésére áll azt megkapják, pszichológust biztosít nekik a város, amennyiben szükség van rá

– mondta Fekete Gábor, a helyi választókerületi képviselő.

A kislányok iskolájában fekete zászlóval, mécsesekkel és a gyerekek fényképeivel emlékeznek. Az elsős és ötödikes osztálytársakkal, hétfőn reggel az osztályfőnökök beszélgettek a történtekről.

atv.hu


 

h i r d e t é s