h i r d e t é s

Zápor is lehet az oda-vissza napon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zápor is lehet az oda-vissza napon

2020. február 02. - 06:11

 

Vasárnap elér bennünket egy hidegfront, szelesre és csapadékosra fordul az idő, de az enyheség megmarad.

Délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, elvétve alakulhat ki záporeső.

Délután változóan felhős lesz az ég, kezdetben helyenként lehet zápor, majd északnyugat felől egy csapadékrendszer éri el térségünket. Elvétve egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt! Megerősödik a nyugati szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Hétfőn délelőtt a többnyire erősen felhős ég mellett elszórtan alakulhat ki gyenge eső, záporeső. Délután folytatódik a felhős és csapadékos idő, egyre többfelé kialakulhat eső, záporeső. A nyugati szél erős lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

A hidegfront hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékeny, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhat. - írja a meteoklinika.hu

A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet.  Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, megnő az infarktus kialakulásának kockázata. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás a nap első felében kedvez a szabadtéri programoknak, de a szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Délutántól egyre többfelé ered el az eső, ekkorra nem ajánlott kültéri tevékenységeket szervezni. Az enyhe idő ellenére ajánlott az évszaknak megfelelő réteges és vastag öltözet.  

A közlekedést erős oldalszél és a csapadék nehezítheti: nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás és csúszóssá válhat az útburkolat. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnő a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s