h i r d e t é s

Zelenszkij: Putyin nem egy egyszerű ember

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zelenszkij: Putyin nem egy egyszerű ember

2019. december 14. - 06:15

 

Az ukrán államfő megerősítette hogy kezet fogott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Párizsban a normandiai négyek csúcstalálkozóján – erről az 1+1 ukrán tévécsatorna csütörtök esti politikai talkshow-jában beszélt Volodimir Zelenszkij. 

Forrás: karpathir.com

Az elnök megjegyezte, a találkozón érezte Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár erőteljes támogatását.

„Őszintén szólva, mi (Putyinnal – a szerk.) nyolc órán keresztül egymás szemébe néztünk. A találkozón érződött, hogy a francia és a német vezető támogatja az elképzeléseinket, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Ami az orosz elnököt illeti, megértettem: Putyin nagyon nehéz, összetett ember”

– fogalmazott Zelenszkij. Az ukrán elnök ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy megkezdődött a párbeszéd Oroszországgal.

„Elindult egy diskurzus, biztos vagyok benne, hogy meg tudunk majd állapodni. Ez nem lesz hamar, de meg fog történni. Erősek a pozícióink”

– mondta az ukrán államfő.

Megerősítette azt is, hogy a csúcstalálkozó alatt kezet rázott orosz kollégájával. Kiemelte, e nélkül nem lehet párbeszédet folytatni. Értékelve a csúcstalálkozót, kifejtette, hogy több kérdésben is pozitív döntés született, hozzátette, hogy ezen döntések eredménye még az idén látható lesz.

Forrás: Korrespondent/KH / karpathir.com


 

h i r d e t é s