h i r d e t é s

Zöldségragu

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Zöldségragu

2021. május 01. - 16:14

 

Hát kérem! Ilyen ország nincs!

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

1./ A második dózisra félretett Pfizer vakcinákhoz kellett hozzányúlni, hogy teljesüljön a Vezér (láz)álma és jövendölése: szombatra meglesz a négymilliomodik beoltott.
Az oltakozási kedv ugyanis folyamatosan csökkent, a Sinopharm vakcináért nem tolongott a nép. Márpedig, ha szombatra négymillió kell, mert Népünk Bölcs Vezetője kinyilatkoztatta, akkor szombatra négymillió lesz!

2./ Szijjártó körbetárgyalta a világot, és azzal a fantasztikus eredménnyel tért meg, hogy Szlovéniába és Bahreinbe bármilyen vakcinával oltott magyarok utazhatnak!

Ennél többről sajnos nem tudott beszámolni. Mégis, diadalút ez, a javából! Legalábbis szerinte.

Szlovénia csatlós állam, mióta Jansa, Orbán hűbérese dirigál ott. Nem volt nagy kunszt elérni.
Na, de Bahrein! Oda csapatostul utazhatunk! Ha akarunk. Bár szerintem újgazdagékon kívül más nemigen.
A szerencsétlenek meg azt sem tudják, mit írtak alá. Fogalmuk sincs, mi az, és merre van Magyarország.

Szlovénia és Bahrein. Két rendkívül fontos célállomás. A többi kétszázötvenhat állam, ahová nem mehetünk, csak karanténnal, nem számít!

(Erről eszembe jut az osztálytársam, földrajzból /is/ elég gyenge, bár jó eszű, csak lusta. Feleltetik. Nem megy. Na jó, soroljon föl öt arab országot!
Izé! Egyiptom. Szíria. Egyiptom. Az már volt! Igyekezzen fiam! Segítek! Nézze a térképet! Megvan! Maszkat és Omán! Már csak egy kell!)

3./ A járvány elleni védekezésben megfeszített munkát végző kormány a leglényegesebb kérdésekre fókuszál. Legújabb döntése szerint éjszaka is horgászhatnak a védettségi igazolványt szerzett horgászok.

Mit nekünk, te Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája, egyszer oltott pedagógusok, egyszer vagy egyszer sem oltott könyvtárosok, gyermekek fertőzésveszélye! Ezt az ügyet rendeztük!

4./ Parlamenti képviselő intézett kérdéseket a belügyminiszterhez:
a./ Hány védettségi igazolványt adtak már ki, és hány fő kapott kettőt?
b./ Milyen szempontokat mérlegeltek, és mi volt a döntő, amikor két különböző, egyébként a QR-kódot leszámítva megtévesztésig hasonló védettségi igazolványt gyártattak le? (Mert az új igazolvány többlet információként összesen az első oltás időpontját tartalmazza.)
c./ Melyik igazolványból derül ki a második vakcina beadásának időpontja?
d./ Milyen keretösszeggel, milyen kondíciókkal kötötték meg a gyártó ANY NyRt-vel 2023. 03. 01-ig szóló keretszerződést, és milyen szempontok alapján (pályázat?) választották ki a kivitelezőt?

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára kimerítő választ adott a kérdésekre:
"Tájékoztatom, hogy a Kormány folyamatosan biztosítja a koronavírus-járvány elleni védekezés anyagi forrásait, melyek a költségvetésben rendelkezésre állnak."

Magyarán: semmi közöd hozzá! Se neked, se az ország népének!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s