h i r d e t é s

Zuhanykörkép: Az év legtrendibb zuhanykabinjai

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Zuhanykörkép: Az év legtrendibb zuhanykabinjai

2020. augusztus 04. - 12:21

Egy gyors frissítő tusolás, vagy ácsorgás az esőztető rózsa alatt, kifejezetten üdítő érzés nyáron. A zuhanykabinoknak is megvannak a különböző változatai, manapság szerencsére már nem kell túl nagy kompromisszumokat kötnünk, hogy valóban olyan legyen a tusolónk, amilyennek szeretnénk.

Az újHÁZ Centrum szakértői bemutatják az idei év legtrendibb zuhanykabinjait.

Természetesen a rendelkezésre álló fürdőszoba mérete azért némileg korlátozhatja a lehetőségeinket az igényeinkhez képest, de jól átgondolt tervezéssel, a legapróbb helyiségből is kihozhatjuk a maximumot. Ha pedig még építkezés előtt állunk, alaposan gondoljuk át, hogy milyen legyen az elrendezése és berendezése, hiszen a mindennapi tisztálkodás során gyakran fogjuk használni a fürdőszobát.
Nézzük meg, milyen lehetőségek közül választhatunk! Amit először el kell döntenünk, hogy épített zuhanyzót szeretnénk, vagy az előre gyártott zuhanytálcát választjuk.

Épített zuhanyzó

Az épített zuhanyzó egyre inkább népszerű napjainkban, hiszen egyedi méretű lehet, és egy jól megválasztott burkolattal és csempével tökéletesen belesimulhat a fürdőszoba egységes dizájnjába.
Kialakítását mindenképp érdemes szakemberre bízni, aki a megfelelő vízszigetelő réteget, valamint a tökéletes lejtést kialakítja. Ha ez a két dolog nincs szakszerűen kivitelezve, sajnos inkább bosszúságot, mint örömet fog okozni a tusolónk. Lefolyóból is több fajta létezik már, nem feltétlenül kell a hagyományos, egy ponton történő vízelvezetést választanunk. Elegánsabb és szépen kivitelezett folyókát is tervezhetünk, amelyhez egy vonalra kell kialakítani a megfelelő lejtést.
Az épített zuhanykabinba kedvünkre tervezhetünk akár kényelmes ülő részt, vagy polcokat is, amelyek a tusolónkat biztonságosan és komfortosan használhatóvá teszik. A kifröccsenő víz ellen a legegyszerűbben zuhanyfüggönnyel védekezhetünk, habár vitathatatlanul esztétikusabb egy szép biztonsági üvegből, esetleg műanyagból készült tolóajtó.

Tálcás zuhanyzó

Zuhanytálcát is választhatunk, a fürdőkádakhoz hasonlóan, többféle anyagból is. A lemez, az akril és az öntött márvány zuhanytálcák közül, ma már inkább az utóbbi kettő a népszerűbb, hiszen komfortosabb a használatuk és esztétikusabbak is, mint a hagyományos zománcozott lemez zuhanytálca.
Ahogy a belépési magasság, úgy a zuhanytálca formája is különböző lehet, a tér adottságait és igényeinket egyaránt figyelembe véve érdemes választanunk a szögletes, íves, téglalap alakú, vagy ötszögletű zuhanytálcák közül. A forma kiválasztása a kabin kialakítási lehetőségei miatt is lényeges, hiszen a zuhanykabin tökéletesen kell illeszkedjen majd a zuhanytálcánkhoz.
A legelegánsabb, és a minden korosztály számára legkényelmesebb használatot biztosító megoldás a walk in (besétáló) zuhanyfal kiépítése, amely standard és egyedi méretekben egyaránt kivitelezhető.

Zuhanykabin

A zárt zuhanykabinok közt is kedvünkre válogathatunk az íves, szögletes, aszimmetrikus formák közt, funkcióit tekintve pedig akár hidromasszázzsal, vagy gőzzel felturbózott változatok is kaphatóak, ennél a típusnál is csak a pénztárcánk és az igényeink szabnak határt az elképzeléseknek. Emelt tálcás és besétálós modellek is egyaránt léteznek ebben a kategóriában, méreteik pedig egészen változatosak, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt a kabinos zuhanyzók kínálatában is.
Miután a fürdőszoba, és benne a tusoló kialakítása nem egy gyakran ismétlődő esemény az életünkben, érdemes valóban alaposan, mindenre kiterjedően átgondolnunk megvalósítását. Szánjunk rá elég időt és energiát, hiszen amikor elkészül, onnantól kezdve valószínűleg több éven keresztül itt fog kezdődni, és végződni minden napunk. Nem mindegy, hogy mennyire kényelmes, komfortos és praktikus a zuhanyzónk, ahol ha kedvünk tartja öt perc alatt letusolunk, de akár relaxálhatunk is az esőztető tus alatt, egy nehéz nap után.