h i r d e t é s

Zushlagot, Rogán ügyvédje irányította?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Zushlagot, Rogán ügyvédje irányította?

2021. május 07. - 06:21

Zuschlag egy lehallgatott telefonbeszélgetés során beszélt arról, hogy felülről kaptak segítséget a 2014-ben.

Rogán Antal és Zuschlag János - Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

A 2018-as parlamenti választások előtt néhány hónappal Zuschlag János egy, a politikában is aktív barátjával beszélgetett telefonon arról, hogy „felülről” várnának instrukciót a pártokkal kapcsolatban, azonban a beszélgetést a NAV nyomozóinak megbízásából a szakszolgálatok is rögzítették – írja a hvg.hu. A cikkben arra is kitérnek, hogy a beszélgetés során arra utaló mondatokat is lehet hallani, hogy a 2014-es választásoknál is instruálták őket, még Rogán Antal állítólagos ügyvédjét is szóba került. 

A beszélgetésről készült felvétel később egy büntetőeljárás peranyagában bukkant fel, így juthatott el Hadházy Ákoshoz is. A független képviselő Facebook-bejegyzésében arról ír, a beszélgetésre hivatkozva feljelentést tett, azonban a rendőrség arra jutott, hogy semmi nem utal bűncselekményre. Hadházy a felvétel alapján arra a következtetésre jutott, hogy a kamupártok mögött a Fidesz állt.

A rendőrségen feljelentést tett választási csalás gyanúja miatt, bizonyítékként pedig a NAV-os nyomozás során készített lehallgatási anyagra hivatkozott. Hadházy a feljelentésében azt írta, hogy tudomására jutott olyan információ, mely szerint a Választási Bizottság jogellenes befolyásolásával a 2014. évi, illetve a 2018. évi országgyűlési választások tisztasága ellen próbáltak fellépni a nyomozóhatóság látókörébe kerültek emberek. Hadházy a feljelentésében jelezte: elképzelhetőnek tartja, hogy ez a 2022-es választások során megismétlődhet.

A rendőrség azonban, miután beszerezte a lehallgatási dokumentumot, arra jutott, hogy a Zuschlag és Táncsics Péter közötti beszélgetés éppen arról szól, hogy nem történik ilyesfajta útmutatás. A döntő határozat kimondta: a választás rendje elleni bűntett vagy más bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg. Hadházy szerint ezzel szemben most vált egyértelművé, hogy a Fidesz legfelsőbb körei állnak választási csalások mögött. (168.hu)