h i r d e t é s

15 polgármester nyilatkozatban állt ki a kormány mellett és nem kérnek az ellenzék gyűlöletkeltéséből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

15 polgármester nyilatkozatban állt ki a kormány mellett és nem kérnek az ellenzék gyűlöletkeltéséből

2022. január 19. - 15:08

Így is lehet summázni, hogy Magyarországon minden szuper, csak át kell kapcsolni egy alternatív valóságba.

"Nem hall, nem lát nem beszél" - Forrás: pngitem.com

Izgalmasnak ígérkezik a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzet, és presztízsszempontból sem utolsó: a Fidesz jelöltje ott Lázár János, az ellenzéké Márki-Zay Péter, akik most először kerülnek egymással szemtől szembe egy választáson. A választókörzet polgármestereinek háromnegyede most egy nyilatkozatot írt alá, amelyben arra kérik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, hogy „ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”, és leszögezik, hogy nem vesznek részt az ellenzék szervezte kampányeseményeken.

A magyarcsanádi polgármester, Farkas János kezdeményezte nyilatkozatot az ellenzéki polgármesterek nem írták alá. A közös nyilatkozatot Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármestere látta el aláírásával, ők arról is értesítik Márki-Zay Pétert, hogy nem kívánnak részt venni a kampányeseményein. - írja a Makói Híradó (ez az az önkormányzati lap, amely megdöntötte "az egy lapszámban közölt polgármesteri fotók rekordját")

„Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra” – mondta a nyilatkozat kiadását kezdeményező magyarcsanádi polgármester a sajtótájékoztatón, amelyről a makohirado.hu tudósított.

Azt is írják a levélben a polgármesterek, hogy felelősséggel tartoznak a településeiken élőknek, hogy megvédjék őket az országos politika konfliktusaitól. Végül azt azért leszögezik, hogy a választásokon győztesként kikerülő parlamenti képviselővel mindenképpen együttműködnek majd, hatékonyan, gyakorlatiasan és értéksemlegesen. (hvg.hu)