h i r d e t é s

20 évet kaphat a luxuséletet élő Instagram-szupersztár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

20 évet kaphat a luxuséletet élő Instagram-szupersztár

2021. július 30. - 13:23

A híres, vagyis inkább hírhedt nigériai Instagram-sztár, Ramon Abbas, ismertebb nevén Hushpuppi beismerte, hogy részese volt egy olyan csalásnak, amelyben több mint 1 millió dollárt csaltak ki egy katari üzletembertől. 

Forrás: theafricareport.com

A 37 éves nigériai férfi azt is beismerte, hogy a világ szinte minden részén található bankokon keresztül sok millió dollárnyi pénzt mosott tisztára, amelyek jelentős része különféle kibercsalásokból származott. Összességében az okozott kár egy szerdai közlemény szerint 24 millió dollár.


Forrás: Instagram

Még áprilisban ismerte be a vádakat, de csak most kerültek napvilágra az ezt bemutató dokumentumok. Még tavaly júniusban vették őrizetbe az Egyesült Arab Emirátusokban a csalásokkal összefüggésben. A dubaji otthonában 41 millió dollárnyi készpénzt, 13 luxusautót, számítógépeket és telefonokat foglaltak le. Utóbbiakon több mint 100 ezer különféle csalással összefüggő fájl volt, ezekből derült ki az is, hogy akár 2 millió lehetséges áldozata is lehet az általa szervezett különféle visszaéléseknek.


Forrás: bbc.com

Vele együtt még egy másik nigériai férfit is őrizetbe vettek a dubaji rendőrökkel szorosan együttműködő amerikai hatóságok segítségével. Később aztán át is adták az amerikai rendőröknek, akik Los Angelesben állították bíróság elé. A katari üzletember ellen végrehajtott csalás nagyjából annyiból állt, hogy rendkívül kifinomult módon meggyőzték a férfit, hogy szálljon be melléjük egy nemlétező iskola létrehozásába és támogatására. Sőt, még egy hivatalnokot is megvesztegettek, hogy maximálisan hiteles legyen a csalás.


Forrás: nypost.com

A történet legmegdöbbentőbb része az, hogy az ellopott pénz legnagyobb részéből Abbas egy Richard Mille RM11-03 típusú órát vásárolt. Ez jelenlegi árfolyamon úgy 180 millió forint lehet, felszereléstől függően. Ezután ebben az órában már meg is jelent egy Instagram-posztban. Igazi Instagram-sztár volt a hasonló posztjai miatt, a csúcson két milliónál is több követője volt. Az ügyészség tervei szerint Abbas 20 évet is börtönben tölthet az általa elkövetett számtalan csalás és visszaélés miatt. (napmintnap.com)