h i r d e t é s

2018-ban is keresik a Nemzet Szépét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

2018-ban is keresik a Nemzet Szépét

2018. január 16. - 13:13

A két éve életre hívott szépségverseny hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek.

2016 és 2017 után 2018-ban is meghirdették a Nemzet Szépe szépségversenyt, ahol a standard nemzetközi elvárások mellett más szempontokat is figyelembe vesznek a királynő kiválasztásában. Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a versenyzők olyan tudással, ismeretekkel és önérzettel rendelkezzenek, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségünkhöz. A cél egy olyan királynő megkoronázása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzet számára.

A versenyre a 21 és 27 éves kor között bárki jelentkezhet, de plasztikai beavatkozás és tetoválás nem engedélyezett a potenciális királynők körében. A jelentkezők fontos személyiségjegyei közé kell tartoznia az empátiának, a segítőkészségnek, a magabiztosságnak, a nemzeti öntudatnak és a kisugárzásnak is. Kizáró ok továbbá, ha valakiről pornográf jellegű anyag készült korábban, házas, gyermeke van, vagy káros szenvedélyben szenved.

A versenyzők az előválogatón fürdőruhában is megmutatkoznak a szakmai zsűri előtt, de a verseny döntőjében ez a szám elmarad a rendezvény eleganciáját megóvva. Az előválogatókról összesen 12 lány jut tovább, akik egy hetes felkészítő táborban vesznek majd részt később, ahol megpróbálják leszűrni a lányok valódi énjét, kompetenciáit és felkészítik őket a gálaestre.

A Nemzet Szépe értékeit sikeresen viszik tovább a verseny korábbi győztesei. Özer Nóra, a 2016-os királynő tavaly jogi diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, három évig pedig ügyvédjelöltként dolgozik. Ambíciói határtalanok, mert bár középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik, szeretne Londonba költözni, hogy fejlessze nyelvtudását. Nóra épp a napokban, január 9-én töltötte be 24. életévét, de idén nem csapott nagy bulit a születésnapján.

Szűk családi körben ünnepeltünk otthon anyáékkal és Szultán nevű, nyolchetes törpeuszkárunkkal, akit néhány nappal korábban vittünk haza.

Számomra az volt a legnagyobb ajándék, hogy a nagymamám még mindig él és együtt tudtuk tölteni ezt a napot

 – nyilatkozta Özer Nóra.

Kis Gabriella, a szépségverseny tavalyi nyertese sem helyezte magát kényelembe, miután korona került a fejére. Gabi nagyon élvezi a királynői teendőket, sokat szerepel a sajtóban, de mindeközben továbbra is nővérként dolgozik a szegedi kórházban, és rendszeresen jótékonykodik is.