h i r d e t é s

A 3 legjobb online kaszinó a magyarok szerint Magyarországon

Olvasási idő
7perc
Eddig olvastam
a- a+

A 3 legjobb online kaszinó a magyarok szerint Magyarországon

2022. október 12. - 08:37

Sok játékos számára az online kaszinók bűnös tevékenységnek számítanak. Egyfelől erőteljes bónuszok ösztönzik a regisztrációra, másfelől pedig megbízható szerencsejáték-intézményt szeretnének találni, ahol valódi pénzzel játszhatnak. 

A kép illusztráció! - Forrás: BraveWords

Magyarországon nem túl nagy a magyar online kaszinó oldalak száma, így nincs lehetőség arra, hogy a legjobbakat kiemeljük. Ennek ellenére nyugodt szívvel játszhatsz, hiszen ez az írás a legjobb magyarországi kaszinóoldalakkal kapcsolatos összes információt igyekszik közölni, tematikus bontásban. Hadd segítsünk megtalálni a legjobb online kaszinókat, ahol biztonságosan használhatod a saját pénzedet.

Magyar szerencsejáték törvények és szabályozások

Az 1991-es hazai hazárdjáték jogszabály, pontosabban a 2010-ben hatalomra került (és többé-kevésbé változatlan) kormányzat sokakat gondolkodásra késztetett a-tekintetben, hogy törvényes-e az itthon online hazardírozni. 2010-ben azonban változás történt, ami után csak a Magyarországon feljegyzett vállalatoknak juttatnak hivatalos engedélyeket, és elkezdték akadályozni az idegen szerencsejáték szolgáltatókat. Mindezzel csak az volt a baj, hogy amit tettek, az nem volt legális, hiszen 100%-ban konfliktusos volt az uniós alapelvekkel.

A dolgok beindulásakor még aktívan működött egy olyan rendszer, amellyel letiltották a nem magyar oldalakat. Ez többé-kevésbé működött, de amire nem számítottak a hatóságok az az, hogy a cégek maguk is találtak kerülőutat, és magyar játékosoknak alternatív linkeket kínáltak, ahol lehetett regisztrálni és játszani. Volt ebből pereskedés is, amit mind Uniós szinten, mind pedig a hazai törvényszéken megnyertek a szolgáltatók: kimondták, hogy a hazai szabályozás nem felel meg az uniós jognak.

Törvényes az online hazárdjáték Magyarországon? De csakis akképp, ha magyar vállalatnál játszol. Valamennyi egyéb eseménynél az ország nézőpontja szerint a hazárdjáték törvénytelen, ami ellenben nem fér meg az EU nézőpontjával, ami a hazai jog felett áll, amíg az ország tagja a tömörülésnek. Nem szükséges attól tartanod, hogy bárki megbüntet, ha külföldi fogadóirodánál vagy online kaszinóban játszol. Az egyetlen pont, hogy ha magyar lakcímen tartózkodva nyertél, a nyereményed után itthon kell adót fizetned (a pontos összeget a NAV honlapján találod, ahogy a bevallás határidejét is).

Legális az online kaszinó Magyarországon?

Eljárást indult, mivel a szerencsejáték szabályozás nem volt összhangban az Uniós törvényekkel, és emiatt akár még bajba is kerülhetett volna az ország. Mindenesetre, a tiltások egy ideje már nem élnek, úgy fest, harcosaink feladták a küzdelmet, és nemes egyszerűséggel hagyják, hogy mindenki azt csináljon, amit akar. Ez pedig azt jelenti, hogy bárki bármilyen online kaszinóban regisztrálhat, anélkül, hogy szankciók érnék. Mindössze annak kell utánanézni, hogy milyen adókat kell megfizetni a nyereményeid után.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kaszinó oldalt Magyarországon

Ellenőrizd, hogy játszhatsz-e kaszinójátékokat Magyarországról: Amikor megnyitod az online kaszinó weboldalát, előfordulhat, hogy egy figyelmeztetést találsz, miszerint az oldal szolgáltatásai nem használhatók az aktuális tartózkodási helyedről. A kaszinó kiválasztásakor mindenképpen ellenőrizd, hogy Magyarországról is tudsz-e játszani az adott oldalon.

  • Csak jó hírű magyar online kaszinót válassz: Olvasd el, mit mondanak a játékosok a kaszinóról. Próbálj minél több forrásból információt szerezni (még a blogokat és fórumokat is érdemes megnézni), így átfogó képet kaphatsz az oldalról.
  • Derítsd ki, hogy milyen engedéllyel rendelkezik a magyar kaszinó: Minden legálisan működő kaszinónak rendelkeznie kell valamilyen, az Európai Gazdasági Térség elismert szerencsejáték-szabályozó hatósága által kiadott engedéllyel.
  • Játékválaszték a magyar kaszinóoldalakon: Elég, ha átnézed az elérhető játékok listáját, és ellenőrzöd, hogy a neked tetsző játékok biztosan szerepelnek-e rajta.
  • A magyarországi online kaszinókban kínált bónuszok és a felhasználásukra vonatkozó szabályok: Fontos, hogy ne csak a kínált bónuszok számát, hanem a felhasználásukra vonatkozó szabályokat is figyelembe vegyük.
  • Az általad preferált be- és kifizetési módszerek: Keresd meg az adott kaszinó weboldalán a befizetési és kifizetési információkat, és ellenőrizd, hogy az általad preferált lehetőség elérhető-e a weboldalon.  Érdemes áttekinteni a be- és kifizetések limitjeit, időtartamát és a tranzakciós díjakat is.

A három legjobb kaszinó Magyarországon jelenleg:

  • Wazamba
  • Nomini
  • Hotbet

Ezeken az oldalakon érdekes játékok, elég jó bónuszok várnak.

Szerencsejáték
A túlzásba vitt szerencsejáték ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

A játék öröm. Minden ember igényli a szórakozást, a játékkal járó izgalmakat. Ha szerencsejátékot játszunk, pénzt fordítunk arra, hogy a játék során nyereményt érjünk el. A kockázat izgalma, a kisebb-nagyobb, vagy éppen az álomösszegű nyeremények elérésének lehetősége teszi vonzóvá a szerencsejátékokat.

Felelős játék 

A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. 

Játékfüggőség

Vannak, akik képtelenek abbahagyni a játékot, ami egyfajta kényszerré válhat. Újra és újra játszanak, vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elveszített pénzüket visszakapják. Az, aki túl sokat játszik vagy nagyon belemerül a játékba, elveszítheti a helyes döntési képességét arról, hogy reálisan mérlegeljen: meddig és mennyiért?

A problémás szerencsejátékos pedig önmaga és környezete számára is súlyos problémákat okoz. Hazudik és kifogásokat keres, hogy eltitkolja a valóságot, például az eljátszott havi keresetet. Családi és baráti kapcsolatokat rombolhat le, mert a játék kényszere minden kapcsolatnál fontosabb lesz számára. Elveszítheti egzisztenciális hátterét, mert eljátssza a létfenntartáshoz szükséges pénzt is. A játékszenvedélyre hajlamos személyek esetében a függőség észrevétlenül fejlődik ki. Ők maguk is csak későn ébrednek rá, hogy egyre több komoly problémával kell szembenézniük. 

Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak. 

A játékszenvedély az alábbi súlyos következményekkel járhat: 

• pénzzavar, majd egyre nagyobb mértékű eladósodás 
• munkahely, lakás elvesztése 
• családi és párkapcsolati problémák 
• konfliktusok a közvetlen környezetünkben lévő emberekkel: barátokkal, ismerősökkel 
• a hobbi és az érdeklődés feladása 
• magányosság, izoláció 
• az életöröm megszűnése, depresszió kialakulása 
• bűntettek elkövetése (lopás, csalás, sikkasztás, hogy a játékon elvesztett pénzt pótoljuk) 

Önkorlátozás 

A Szerencsejáték Zrt. internetes játékrendszere egyre szélesebb körben lehetővé teszi a játékosoknak, hogy önmaguknak meghatározzák, maximum mennyit akarnak játékra költeni. Belépés után az „Önkorlátozás” menüpont használatával beállítható a napi és a heti költési limit az adott játékra. A játékosnak nem kötelező beállítani ezt a féket, de önkéntes vállalásként a felelős játékszervező megfontolásra ajánlja a lehetőséget. Ennek segítségével ugyanis a rendszer nem engedi, hogy a játékost elragadja a hév, és túllépjen a racionális kereteken. Használja az önkorlátozást, legyen partnerünk a felelős játékban!

Tesztelje önmagát az alábbi linkre kattintva!
www.maradjonjatek.hu/onteszt

Hova fordulhat segítségért?

Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez:

Szerencsejátékos Segélytelefon

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnyal együttműködve Segélytelefon szolgáltatást működtetünk. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon.

A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is.
A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778

A függőségekkel foglalkozó ellátóhelyek listáját megtalálja a https://rolunk.szerencsejatek.hu/uploads/files/original/static_page/20180801093422/ellatohelyek-listaja.pdf dokumentumban.
Játékfüggőséggel foglalkozó civil szervezetek listáját megtalálja a https://bet.szerencsejatek.hu/cmsfiles/7a/5e/jatekfuggoseggel-foglalkozo-szervezetek.pdf dokumentumban.

Játékfüggőséggel és felelős játékszervezéssel kapcsolatos további információk a www.maradjonjatek.hu tematikus weboldalunkon érhetők el.

Ne feledje: problémájával nincs egyedül!