h i r d e t é s

A bolgárok megmutatták, hogy kell megverni Portugáliát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A bolgárok megmutatták, hogy kell megverni Portugáliát

2016. március 26. - 10:12
0 komment

Leiriában fogadta felkészülési meccsen Portugália Bulgáriát. A bolgárok nem jutottak ki az Európa-bajnokságra, és erre igazából esélyük sem volt.

Ronaldo vs Budorov Fotó: Rafael Marchante

11 pontot szereztek abban a csoportban, amit az olaszok nyertek meg a horvátok valamint a norvégok előtt, akiket a magyarok a pótselejtezőben kettős győzelemmel múltak felül - írja az index.hu.

A bolgár gólt a honosított Marcelinho lőtte, nem volt egy tudatos megoldás, csetlett és botlott Pepe valamint Vierinha között a tizenhatoson belül, aztán amikor váratlanul előtte maradt a labda, akkor a dermedten álló kapus mellett a bal sarokba gurított.

A portugálok addig is fölényben voltak - a széleken vezettek gyors támadásokat -, de Cristiano Ronaldo lövései pontatlanra sikerültek.

A Real sztárjának annyira nem ment, hogy a Pepe beadása utáni tizenegyest – kézzel ütött a labdába a bolgár védő - sem tudta a kapuba juttatni a 67. percben. A kapus jobb kezére lőtt, ahogy a videó hetedik percében látható, de Sztojanov éppen oda várta, és kiütötte, az ismétlést és célt tévesztett.

A szabadrúgásai veszélyesek voltak, de a góltól messze állt.

A statisztikára érdemes egy pillantást vetni:

  • 30-4 volt a kapuralövések aránya természetesen a portugáloknak
  • a kaput eltalálóké 11-2
  • szögletek 19-3.

Portugáliával egy csoportban vagyunk az Eb-n, és a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőn is. A portugálok hazai pályán az albánoktól is kikaptak 1-0-ra a selejtezőben.

 

index.hu