h i r d e t é s

A CRM hozzájárulása egy üzleti terv sikeréhez

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A CRM hozzájárulása egy üzleti terv sikeréhez

2023. augusztus 11. - 08:59

Egy jól kidolgozott üzleti terv és egy korszerű CRM rendszer hogyan tud extra lökést adni a céges növekedéshez? Miért biztosít számos előnyt, hogyha mindkettőt tudatosan beépítjük a vállalkozásunk mindennapjaiba?

Forrás: minicrm.hu

Igyekszünk egyfajta madártávlatból átfogó képet nyújtani ehhez a kérdéskörhöz. Ami pedig ennél is fontosabb, csak bátorítani tudunk mindenkit a megvalósítás irányába. Következzenek maguk a részletek!

Miért kulcsfontosságú jól kimunkált üzleti terv szerint működnie egy cégnek?

Be kell azt látni, hogy még egy relatíve kis volumenben dolgozó vállalkozásnál is számtalan lépés, folyamat, illetve több ember együttműködése szükséges a standard ügymenethez, pláne a növekedéshez.

Ahogy egy MiniCRM típusú CRM szoftver, úgy az üzleti terv is rendet, struktúrát képes biztosítani ehhez az alapvetően komplex összetételhez. Azzal, hogy irányelveket ad, miközben egyértelművé tesz feladatokat, projekteket, financiális és marketing kérdéseket.

Minél nagyobb létszámban, árbevételi szinten és ügyfélkörrel dolgozik egy cég, annál inkább elengedhetetlen a precízen definiált üzleti stratégiai terv megléte. De egy indulófélben lévő egyéni vállalkozásnál is erősen ajánlott ezt megcsinálni.

Miből áll egy üzleti terv?

Észben kell tartani, hogy nem feltétlenül szükséges sokoldalas dokumentációt összeállítani. Az üzleti terv állhat egyetlen A/4-es oldalból is, ha mondjuk befektetőt szeretnénk találni, és kerek-perec leírjuk, milyen terméket, szolgáltatást akarunk eladni.

De követhetünk egy összetettebb sémát is, amely egy vezetői összefoglalóval kezdődik, majd a cég működési formájával és víziójával kapcsolatosan ad átfogó összképet. Majd innen lehetnek specifikus leágazások.

Külön fejezetben lehet kitérni például a piac részletezésére, az ideális vevőkör ismertetésére. Kulcsfontosságú eleme a dokumentációnak a marketingterv, illetve a pénzügyi terv, melyeket tematikus mellékletek egészíthetnek ki.

A CRM hozzájárulása egy üzleti terv sikeréhez

Minden terv jól hangzik elméletben, de a megvalósítás már egészen más kérdés. A céges működésre szabható CRM szoftver pontosan abban segít, hogy maga a hosszú távú kivitelezés is flottul működjön.

Például azzal, hogy konkrét célokat lehet meghatározni, mintha csak lépésről lépésre lebontanánk egy maratoni táv lefutásának tervét. Ezek a célok irányulhatnak a HR, az értékesítés, a marketing vagy bármely egyéb osztály területére.

Hozzáadott érték, hogy egy korszerű szoftver transzparens képet ad az előrehaladás áttekintéséhez. Emellett projektekre és feladatokra segít lebontani a megvalósítást, és egzakt KPI mutatók szerint biztosít nyomonkövetési lehetőséget minden területhez. A CRM olyan, mintha stratégiai kivitelezőt vennénk fel a tervdokumentációhoz.