h i r d e t é s

A Csoda nevet kapta, a földrengés idején, a romok alatt született szíriai kislány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Csoda nevet kapta, a földrengés idején, a romok alatt született szíriai kislány

2023. február 10. - 13:40

Nevet kapott az a szíriai kislány, akinek az anyja a szülés után életét vesztette a földrengés romjai alatt. A gyermeket Aya névre keresztelték el, ami magyarul azt jelenti: csoda, vagy isteni jel.

Aya - Forrás: Newsfirst.lk

Ugyan a sajtóban megjelentek olyan hírek is, hogy több ezren örökbe fogadnák a lányt, hiszen szülei mellett összes testvére meghalt a katasztrófában, amint kiengedik a kórházból, a nagybácsijához fog kerülni, írja a Guardian.

Salah al-Badran háza ugyanakkor szintén megsemmisült a rengésben. Ő és családja még sikeresen kijutott az épületből, de azóta egy sátorban laknak.

A földrengés után senki nem tud már házakban lenni. Csak az épületek 10 százaléka maradt biztonságos, a többi élhetetlen

– mondta hangüzenetekben.

A kislányt hétfőn délután, több mint 10 órával a földrengés kezdetét követően emelték ki a romok alól. A csecsemő akkor még a köldökzsinóron keresztül kapcsolódott a már halott anyjához.

Dr. Hani Maarouf, a gyerek kezelőorvosa arról beszélt,

az Aya nevet kapta, hogy többé ne újszülöttnek hívjuk őt.

A lány állapota napról napra jobb, és szerencsére a kezdeti félelmekkel szemben nem esett baja a gerincének sem.

A török-szíriai földrengés mostanra több mint 21 ezer áldozatot követelt. Óráról órára egyre kevesebb az esélye, hogy túlélőket találjanak a romokban. (24.hu)