h i r d e t é s

A "Fesz lesz" eltüntetésével kezdte a Libri a cenzúrát, Kepes András lett a következő

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam
a- a+

A "Fesz lesz" eltüntetésével kezdte a Libri a cenzúrát, Kepes András lett a következő

2021. január 31. - 14:43

Nem ugyanazon okokból, de a Libri Bartus László +Fesz lesz+ című könyvének levétele után Kepes András "A boldog hülye és az okos depressziós" című sikerkönyvét tüntette el a polcairól.

Kepes András - Forrás: nepszava.us

Az Amerikai Népszava szerint korábban hasonló esetekre nem került sor, de Kepes András eltüntetett Facebook bejegyzése szerint ugyanerre a sorsra jutott Dr. Edith Eva Egert holokauszttúlélő pszichológus "A döntés" című könyve, amely éppen a holokauszt emléknapján tűnt el a legnagyobb magyar könyvterjesztő cég (és partnerei) oldaláról.

A Fesz lesz című könyv eltüntetésének előzménye, hogy a Hit Gyülekezete ügyvédi levelekkel bombázta a Librit, olyan tartalmi kifogásokkal, amelyek ügyében azóta pert veszített. A Libri kezdetben ellenállt és közölte az egyértelmű tényt, hogy a könyvterjesztő nem felel a könyvek tartalmáért, ezért forduljanak a kiadóhoz és a szerzőhöz, illetve jogerős bírósági ítélettel jelentkezzenek újra. Majd Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze megtalálta a kiskaput: megbízta Bajkai István, az Orbán-család ügyvédjeként ismert fideszes képviselő ügyvédi irodáját, akinek a Hit Gyülekezete kampányolt, a Libri megváltoztatta addigi véleményét a könyvterjesztők felelősségéről, és jogsértő módon, szerződésszegéssel azonnali hatállyal eltávolította a könyvet. Mindez egybeesett azzal, amikor a Fidesz tulajdonrészt szerzett a Libriben.

Egyértelmű, hogy az új fideszes tulajdonosokon keresztül távolították el barbár módon a könyvet. Kepes András cenzúrázása is ehhez kapcsolódik. Az általa közzétett információk szerint a Fidesz benyomulása után a Libri eredeti tulajdonosi köre kivált és egy kisebb új kiadót hozott létre. Az ő könyveik estek áldozaul a Libri fideszes megszállása nyomán elindult belső harcnak. Kepes András mindezt a maga finom stílusában közölte, a Libri ennek ellenére azt kérte, hogy a témáról írott két Facebook posztját távolítsa el. Ő ennek a kérésnek eleget is tett. A két törölt posztot változtatás nélkül cikkünk végén közöljük.

Előtte azonban megjegyezzük, hogy a Fidesz már ezt megelőzően jelezte, hogy az oktatás és a kultúra egészpályás letámadása, megszállása és átnevelő táborrá való alakítása részeként a könyvkiadást és a könyvterjesztést is központi kontroll alá helyezi. Ennek első lépcsője volt a Libriben való tulajdonszerzés, ennek esett áldozatul először a Fesz lesz című könyv, amely nemcsak Németh Sándort leplezi le, de a Fidesz egész “keresztény-nemzeti” ideológiáját szedi ízekre és rombolja szét, méghozzá keresztény és bibliai alapon. A könyv az Orbán-rendszer fundamentális hazugságait semmisíti meg, ezért nem csupán a Hit Gyülekezetével való összefonódás a könyv letiltásának oka, hanem az Orbán-rezsim önvédelmi cenzúrája is.

Kepes András sikerkönyvének eltávolítása is a Fidesz kultúrpolitika támadásának eredménye, mert az önállóságához ragaszkodó tulajdonosok kiválásával a két cégcsoport közötti ádáz küzdelem áldozata lett a könyv. Amit egy független kiadó forgalmaz, amely szemben áll a fideszes uralom alá került Librivel, az nem jelenhet meg az ország legnagyobb könyvterjesztő hálózatának (s partnereinek) boltjaiban. Ez az első lépés a könyvkiadás. a könyvkereskedelem és a könyvpiac szabadságának felszámolása felé, és nem lehet senki számára kérdés, hogy előbb-utóbb a szakma egésze a Fidesz uralma alá kerül, “alapítványba” szerveződik és a keresztényfasiszta cenzorok kontrollja alatt működik majd. Ha valaki ellenáll, majd küldenek rá egy dandárlövész katonatisztet, aki majd megtanítja, mi a könyvkereskedelem.

A fideszes agymosás már most is túltesz a kommunista diktatúra utolsó évtizedeinek felvilágosult kultúrpolitikáján. Kurzusfilmek, kurzusszínházak, megszállt SZFE, könyvek cenzúrája garantálja azt, hogy az iskolák és az egyetemek pártkomisszárok által felügyelt átnevelő táborai után senki ne olvashassa azt, amit akar, és bezárják az egész magyar társadalmat a Fidesz-gondolkodás sötét pincéjébe. Ehhez nincs joga egy kormánynak, ez nem egy demokratikus kormány, amely szolgálja a választóit, hanem egy fasiszta csürhe, amely elfoglalta, megszállta és elnyomása alatt tartja az országot. A gondolatszabadság és a véleményszabadság, a kultúra, a sajtó, a világnézet szabadságának felszámolása és a legsötétebb középkor fasiszta módszerekkel való bevezetése.

Itt olvasható alul Kepes András két Facebook bejegyzése, amelyet a Libri kérésére törölt. Ezt a magunk részéről ugyanolyan cenzúrának tartjuk, mint a könyv eltüntetését. Kepes András finomlelkű entellektüel, egy szelíd íróember, ezért eleget tett a kérésnek, mert ő a pokolban is úr. A nyilvánosságnak azonban joga van tudni, mi zajlik az országban, ezért közöljük a két törölt posztot.

Az első Facebook poszt:

“Dr. Edith Eva Egert 16 éves korában Kassáról hurcolták családjával Auschwitzba, ahol szüleit azonnal gázkamrába küldték. A holokauszttúlélő klinikai pszichológusnő, a Döntés és az Ajándék című nemzetközi sikerkönyveivel százezreket tanított meg, hogyan szabadulhatnak meg a traumáiktól, a gyűlölettől, saját mentális koncentrációs táboruktól. Megtisztelő volt heteken át osztozni a ma is aktív 93 éves pszichológusnővel a hazai sikerlisták élén. Edith Eva Eger sikerlistás könyveit a Libri tegnap minden értesítés nélkül visszavonta a kereskedelemből. A holokauszt emléknapján…”

A második törölt bejegyzés:

“Csak hogy világos legyen az előző posztom: Nem feltételezek célzatosságot abban, hogy a Libri éppen a holokauszt emléknapján vonta ki a boltokból Edith Eva Eger Döntés című könyvét. Úgy gondolom, ez egyszerűen csak egy érzéketlen, szerencsétlen döntés volt. A hátterében a kiadói csoporton belüli vita áll. Miután megváltozott a Libri-Bookline csoport tulajdonosi háttere a Libriből kivált egy új, kis kiadó, és most azoknak a szerzőknek a hátán csattan az ostor, köztük Edit Eva Eger és én, akik az új kiadóhoz szerződtek. Ezért hívták vissza a könyveinket a boltokból, ezért tűntek el a könyveink a sikerlistákról. Dr. Eger Ajándék c. könyve szerencsére még ott szerepel a listán. Azt nem lehet elérni, hogy az olvasók olyan könyvet olvassanak, amit nem akarnak, de azt el lehet érni, hogy ne vásárolhassák azt, amit olvasni szeretnének. A könyvek egyelőre beszerezhetők e-book formájában, ott továbbra is a sikerlista élén állnak. Remélem, hogy a Libri hamarosan elsimítja ezt a vitát, mert ez senkinek nem jó, és méltatlan a hazai könyvpiac vezető szereplőjéhez.” (nepszava.us)