h i r d e t é s

A kormány egyszerűen lemondott Magyarország jövőjéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány egyszerűen lemondott Magyarország jövőjéről

2021. május 26. - 18:46

A kormány egyszerűen lemondott Magyarország jövőjéről, amikor nemet mondott az uniós Helyreállítási Alap felére, mintegy 3000 milliád forintra, mindezt azért, mert nem kívánt egyeztetni az önkormányzatokkal, és nem kívánt elszámolni az Európai Unió felé a pénz felhasználásáról. 

Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Ez az összeg hatalmas segítség lett volna hazánknak, hogy talpra álljon a válság után. Ebből lehetett volna finanszírozni a minimálbér emelését, a megfizethető lakhatást, a vállalkozások támogatását. A kormánynak azonban nem az emberek sorsa, hanem a saját kegyeltjeinek boldogulása volt fontos.

Nemcsak a Helyreállítási Alap forrásaira mondtak nemet, hanem az önkormányzati bérlakás programokat is tönkretennék legújabb törvényjavaslatukkal, amelynek lényege, hogy áron alul megvásárolhatóvá tegyék az önkormányzati lakások jórészét. Ezzel a döntéssel megint csak azok kerülnének a legrosszabb helyzetbe, akik segítségre szorulnak, de jól járnának vele az ügyeskedők és a lakásmaffia tagjai.

Ahogyan arról korábban beszámoltam, a Magyar Önkormányzatok Szövetségével közösen panaszt teszünk az Európai Bizottságnál, mivel a kormány tervei az uniós források felhasználásáról nem a magyar emberek érdekeit szolgálják, és arról is egyeztettünk, hogyan tudjuk megakadályozni, hogy a legkiszolgáltatottabbak utcára kerüljenek a kormány felelőtlen bérlakásokat érintő döntése miatt. (Karácsony Gergely)