h i r d e t é s

A kormány legújabb szigorításai inkább a szivatás kategóriájába tartoznak, mint a vedekezésébe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány legújabb szigorításai inkább a szivatás kategóriájába tartoznak, mint a vedekezésébe

2021. március 05. - 11:43

Markáns vélemény jelent meg a szekszárdi MSZP Facebook oldalán

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: MTI

Gulyás Gergely tegnap (03. 04-én) bejelentette az új szigorításokat.
A bejelentésben nem szerepelt olyan, hogy a bevásárló központokban kötelező lenne pl. a vásárlói létszámszabályozás, rendszeres kosár fertőtlenítés, rendszeres felmosó fertőtlenítés (stb), nincs szó pl. a tömegközlekedési járatok sűrítéséről és utaslétszám szabályozásáról, viszont bezárnak mindent, ami nem élelmiszerbolt, patika, drogéria, benzinkút, magánegészségügy azt bezárják két hétre.

Tájékoztatása szerint dolgozni lehet. Hogyan? Hisz nem lesz nyitva tulajdonképpen semmi, ahonnan a vállalkozások beszerezhetnék a munka elvégzéséhez szükséges anyagokat, pl. a tüzépek, autósboltok, kellékek, szerszám - gép kölcsönzők, stb.

A digitális oktatás marad, viszont nem lesz üzlet, ahol az esetleg meghibásodott eszközöket cserélni, javítani lehetne, nem lesz elérhető a lakosság számára pl. internet szolgáltató, aki az otthoni internet problémákat kijavítsa.

A maszk használatát szabadtérre is kötelezővé teszik, viszont nem adnak pl. FFP 2-es maszkokat a lakosságnak (még csak árkedvezményt sem) ami legalább valós védelmet ad, továbbra is megfelelőnek tartják a mindenféle rongyokból varrt önámítást.

Mi történik azokkal, akik ebben a két hétben hunynak el? Nem lehet eltemetni, se koszorút rendelni?

Egy szó mint száz, ez nem védelmi intézkedés, hanem kóklerek pótcselekvése.

Nem is értjük, hogy minek kellenek ezek a bejelentett formában értelmetlen pótcselekvések, hiszen Orbán szerint már a vírus védekezik és mi támadunk. Állítólag már földre vittük. Földharcban pedig jónak kéne lennie a kormánynak olyan hírességgel, mint Németh Szilárd, akinek megfelelően megvilágítaná a birkózószőnyeget Orbán veje, hogy egyetlen vírus se menekülhessen.

Óhatatlanul felmerül az emberben, hogy közeledik MÁRCIUS 15-e és rettegnek attól, hogy megmozdul az ország. Pedig ezekkel a látszatintézkedésekkel eddig is csak azt érték el, hogy egyre nő a fertőzöttek száma és rohamosan csökken a nép tűréshatára.