h i r d e t é s

A Mézga család a Kökörcsin utcából a POKET automatákba költözik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Mézga család a Kökörcsin utcából a POKET automatákba költözik

2022. október 20. - 06:54

Halló, halló! Itt Mézga rádió Budapest, a 6856 ezredmilliméteres hullámhosszon...A Mézga család a Kökörcsin utcából a POKET automatákba költözik

Fotókredit: VATES

2022. október 15-én érkezik az automatákba a Móra kiadó és a POKET Zsebkönyvek 13. együttműködése keretében A Mézga család – Képernyőképes krónika. A kötet nagykövete a művészeti ihletésű ruhamárka, a VATES lesz.

A könyvet Romhányi József és Nepp József rajzfilmje nyomán Rigó Béla írta.

A szöveget átitatja az a különleges nyelvi lelemény és pazar zeneiség mely Romhányi József munkáit jellemezte, akármelyik műfajban is alkotott.

Szinte minden mai felnőttnek mond valamit, a két kőkorszaki szaki, Dr Bubó, Ursula és Csőrmester, Mézga Aladár elképesztő kalandjai családjával és persze a Szamárfül, benne A teve fohászával vagy a Nyúliskolával.

A Mézga család – Képernyőképes krónikában olvasható történet szerint Mézga Gézának és kissé különc fiának, Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel. A jövőbéli rokontól érkező küldemények minden történetben eleinte lenyűgözőek, később azonban mindig elromlik valami és csak Aladár hidegvérén és leleményességén múlik, hogy a család és szomszédsága elkerüljön egy nagyobb katasztrófát.

„Minden hétköznapba csempészhet egy kis jókedvet, ha a zsebünkben hordjuk gyerekkorunk egyik legvicceseb meséjét. Nem titkolt célunk, hogy minél többekkel megismertessük ezt a szerethetően kelekótya családot, megosszuk és azok számára is érthetővé tegyük az ikonikus mondatokat „Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?”, „Küld fény post”, akik nem a Mézga család rajzfilmeken nőttek fel. Dobbanjon meg minél többünk szíve újra, ha felcsendül a híres Mézga induló:

Ha baj van, mégse legyen soha
Kedélyed lőporos,
Ne is figyelj oda,
Mit mond egy főokos!
Szerintem az bolond,
Ki annak mond,
Ki téged lenéz,
Ki téged bohócnak mond!

A kötet elérhető a POKET Zsebkönyvek automatáiban és a www.poketonline.hu -n.

A VATES friss Mézga Géza kollekciójához kapcsolódva limitált darabszámú POKET x VATES termék is készül.

Fotókredit: VATES