h i r d e t é s

A Momentum új elnöke óriási következtetésre jutott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Momentum új elnöke óriási következtetésre jutott

2022. június 21. - 12:32

Jobb később, mint soha

Gelencsér Ferenc szerint abba kell hagyni a céltalan orbánozást, mert semmi értelme és nem jó, ha Budapestről akarják megmondani a vidékieknek, hogy nekik mi a jó.

Interjút adott a 444-nek Gelencsér Ferenc, aki Hajnal Miklóst és Kerpel-Fronius Gábort legyőzve lett a Momentum új elnöke. Szerinte a párt tisztújításának csak a végeredménye tartozik a nyilvánosságra, ő pedig azért tudott győzni, mert végigjárta a szamárlétrát.

Mint mondta, nem ideológus akar lenni, hanem megoldóember, a feladatot pedig két évre vállalta.

Gelencsére országos problématérképet készíttet, hogy ne Budapestről mondják meg, vidéken kinek és mire van szüksége.

El kell menni az ország minden pontjára, beszélgetni kell a helyiekkel. Ott kezdődik az egész folyamat, hogy egyrészt meg kell tudnunk ismerni egymást, mert ki kell jelenteni, hogy a budapesti értelmiségi elit teljesen elszakadt a vidéki Magyarországtól, nem értik a problémáikat, nem tudják azokat kezelni. Nem jó, ha Budapestről akarják megmondani a vidékieknek, hogy nekik mi a jó. A vidékiek pontosan tudják, hogy nekik mi a jó

– mondta az interjúban Gelencsér.

Szerinte az ellenzéknek kormányzóképesnek kell lennie, a Fidesz pedig egyre jobban hasonlít az MSZMP-re. „A Fidesz nem jobboldali, hanem egy nemzetieskedő párt, ami önmagát polgáriként definiálja, miközben a polgári holdudvar, ami korábban jellemezte, rég elhagyta” – mondta a Momentum elnöke az interjúban.

Gelencsér Ferenc nem ért egyet „a parlamenti cirkuszpolitizálással”, a Momentum pedig tudatosan nem nyafog például a házelnök önkényeskedése miatt. (hvg.hu)

A teljes beszélgetést itt olvashatja el.