h i r d e t é s

A Móra Kiadó februári újdonságai

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

A Móra Kiadó februári újdonságai

2023. február 01. - 16:00

Hernyó – Az élet körforgása

Hernyó erre-arra tekereg. Vajon mi lesz a kis csavargóból? Csak nem egy pillangó?

Nézz bele itt

 

 

 

 

Béka – Az élet körforgása

Béka előtt hosszú út áll. Egy aprócska tojásból, a petéből ebihallá fejlődik. Vajon hogyan alakul tovább békává?

Nézz bele itt

 

 

 

Tapintsd és találd meg! – A tanyán

Fedezd fel, mi mindent rejt a tanya! Érintsd, dörzsöld, simogasd a különféle tapintható anyagokat, és oldd meg a feladványokat!

 

 

 

 

Tapintsd, és találd meg! – A dzsungelben

Fedezd fel a dzsungel lakóit! Érintsd, dörzsöld, simogasd a különféle tapintható anyagokat, és oldd meg a feladványokat!

 

 

 

 

 

Ecset, víz, varázslat – Színpompás természet

Kíváncsi vagy, melyik a legszebb tavaszi virág, milyen tarka a vízpart, és milyen színekben pompázik az őszi táj? Vizezd be a könyvben található ecsetet, és húzd végig a sörtéit a lapok világos részein! A színek mintegy varázsütésre megjelennek. Miután a papír megszáradt, ismét eltűnnek, és már kezdheted is újra a színezést!

 

 

 

 

Ecset, víz, varázslat – Színpompás állatvilág

Kíváncsi vagy, milyen színű állatok élnek a tanyán, a lombhullató és a trópusi erdőkben, a szavannán és a tengerben? Vizezd be a könyvben található ecsetet, és húzd végig a sörtéit a lapok világos részein! A színek mintegy varázsütésre megjelennek. Miután a papír megszáradt, ismét eltűnnek, és már kezdheted is újra a színezést!

 

 

 

 

Katarzyna Ryrych: A Bojtorjánmező lakói

A Bojtorjánmező szomszédságában álló ház egykor a Boszorkány lakhelye volt, jelenlegi lakói pedig különleges események szemtanúivá válnak. Valaki békává változik, a zoknikon fekete lyukak kezdenek nőni, egy titokzatos alak egy madzagra kötött felhővel sétál…

A Katarzyna Ryrych mágikus történeti izgalmas világokat nyitnak meg kicsik és nagyon előtt egyaránt. A Bojtorjánmező lakói 2017-ben elnyerte a lengyelországi IBBY-díjat (International Board on Books for Young People) és az év legjobb gyerekkönyve lett.

Katarzyna Ryrych lengyel írónő, költő, tanár és festő. Anyja, Pochylczuk Alicja, krakkói költő, Apja, Dziki Sylwester, újságíró. Ryrych anglisztikát végzett el a Jagelló Egyetemen.

Amióta a betűket ismeri, ír. Első verseskötete 1981-ben jelent meg „Egy bizonyos hippi feljegyzései” címen („Zapiski pewnej hipiski”). Ettől kezdve több kötetet kiadott fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. A „Siedem swoich piór” című könyvét 2009-ben jelölték az Év Könyvére az IBBY lengyel szekcióján. A II. Astrid Lingerd Irodalmi Versenyen kitüntették a „Łopianowe Pole” című könyvét. Nem megszokott témákkal foglalkozik, olyan dolgokra fókuszál, amik látszólag észrevétlenek. Szinte minden könyve nyert díjat vagy volt díjazott.

Wieliczkában él, ahol tanárként dolgozik, szabadidejét pedig krakkói stúdiójában tölti. Fest, csellózik és zongorázik. Van két fia. Imádja az állatokat, utazást és a jó könyveket. Animál és off-stream (alternatív) médiát promóz.

Magáról így beszél: „Nem voltam könnyű gyerek. Makacs, engedetlen, rossz. Ez a mai napig megmaradt. Imádom, amit csinálok. Azaz az írást. Nem szeretek magamról beszélni. Sok van belőlem abban, amit írok. Néha csinálok furcsa vagy nem éppen biztonságosnak tűnő dolgokat. Szeretem az állatokat. Ha úszok, akkor mindig csak az árral szemben.”

Tervezett megjelenés dátuma: február 7.

Olvass bele itt

Jill Murphy: A botcsinálta boszi visszatér

Alig kezdődött meg az új tanév Kotkot kisasszony Boszorkányakadémiáján, Szerényi Mildred megint nyakig ül a bajban. Pedig nagyon igyekszik, de szerencsétlenségére Cirok kisasszony épp az ő gondjaira bízza az új tanulót, Enidet. Ám a lány bizony egyáltalán nem olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik... Vajon Mildred meg tud szabadulni az örök bajkeverő szerepétől?

A szerző rajzaival megjelent Botcsinálta boszi sorozat 1974-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend, a rajongók szerint nagyban inspirálhatta a Harry Potter sorozatot. A könyvsorozatból számos adaptáció készült, a 2017-es tévésorozat magyar szinkronnal az M2 csatornán, felirattal a Netflixen elérhető.

Tervezett megjelenés dátuma: február 20.

Olvass bele itt

 

Ismerd meg a világot! - Építkezés

Milyen gépeket használnak az építkezésen? Mit csinálnak a különböző munkások? Hogyan készülnek az utak és a hidak? Mindenki ért az építkezéshez? Ezekre és más érdekes kérdésekre is választ ad a kötet, melynek kihajtható fülei alatt izgalmas felfedeznivalók rejlenek.

Tervezett megjelenés dátuma: február 21.

 

 

 

Ismerd meg a világot! - Állatkölykök

Hogyan születnek a különböző állatok kicsinyei? Vajon hasonlítanak a szüleikre, amikor világra jönnek? Mennyire gondoskodnak róluk a szüleik? Ezekre és más érdekes kérdésekre is választ ad a kötet, melynek kihajtható fülei alatt izgalmas felfedeznivalók rejlenek.

Tervezett megjelenés dátuma: február 21.

 

 

 

Újra kapható!

Francesca Cavallo,Elena Favilli - Esti mesék lázadó lányoknak

100 különleges nő története

Mi lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a királyfihoz, mert az autóversenyzés jobban érdekli?

Mi lenne, ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön?

A szerzőpáros újragondolja a mese műfaját. Száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Történetüket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan grafikusnő készített.

 

 

Michael Ende: Momo

A Végtelen történet szerzőjének világsikerű műve egy modern nagyvárosban játszódik, valahol Dél-Európában. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel.

De az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak tehát az emberek vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenebbé válnak önmaguk számára is. Momo, ennek a történetnek borzas kis hősnője egyedül veszi fel a harcot a szürkék seregével, semmi más nem segíti őt ebben, csak egy szál virág a kezében és egy teknősbéka a karjában. Krimibe illő izgalmak közepette próbálja visszahozni az embereknek az ellopott időt. Mert hisz abban, hogy a reménytelenül betegnek tűnő világ gyógyítható.