h i r d e t é s

A NASA szerint közelebb lehetnek a földönkívüliek, mint gondolnánk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A NASA szerint közelebb lehetnek a földönkívüliek, mint gondolnánk

2023. május 12. - 06:37

A NASA űrmissziót tervez az elmélet bizonyítására. 

A Szaturnusz Titán holdjáról a Cassini készített mozaikképet - Forrás: NASA/JPL-Caltech/University of Arizona/University of Idaho

Elég őrült elmélettel álltak elő a tudósok, mely szerint földönkívüliek rejtőzhetnek az Uránusz bolygó egyes holdjainak fagyott kérge alatt. Bármennyire is abszurdnak hangzik, nagyon is komoly a dolog, olyannyira, hogy a NASA (Amerikai Űrkutatási Hivatal) még űrmissziókat is küldene a területre további vizsgálódások céljából.

A Földtől hárommilliárd kilométerre lévő Uránusznak 27 ismert holdja van, amelyeket olyan híres angol írókról neveztek el, mint William Shakespeare vagy Alexander Pope.

NASA most újravizsgálta a Voyager 2 adatait, melyet még 1986-ban gyűjtött, amikor az Uránusz bolygón járt. Ennek alapján jutottak arra a hátborzongató következtetésre, hogy a mellékbolygók közül négyen, az Arielen, az Umbrielen, a Titánon és az Oberonon hatalmas kiterjedésű óceánok lehetnek a jég alatt. Így tehát hemzseghetnek az idegen élettől.

Mirror emlékezetet, hogykorábban egyes kisbolygókon már találtak bizonyítékot óceánok létezésére. A lap szerint léteznek tehát olyan mechanizmusok, amelyeket még a tudósok sem értenek teljesen, de szeretnék őket közelebbről megvizsgálni. (Borsonline)